12.-20.11.2016.

Čudovište s tisuću glava

Un monstruo de mil cabezas

Meksiko, 2015, 75’

režija: Rodrigo Plá

scenarij: Laura Santullo

glumci: Jana Raluy, Sebastián Aguirre Boeda, Hugo Albores, Nora Huerta, Daniel Gimenez Cacho, Emilio Echevarría, Ilya Cazes, Noe Hernandez, Veronica Falcon

fotografija: Odei Zabaleta

montaža: Miguel Schverdfinger

producenti: Sandino Saravia Vinay, Rodrigo Plá

produkcija: Buenaventura Cine, Fidecine, Rio Negro Producciones

festivali i nagrade: 

Međunarodni filmski festival u Veneciji 2015.; Međunarodni filmski festival u Chicagu 2015.; Filmski festival u Varšavi 2015.

Žena, njezin sin i pištolj s jedne strane, nesposobna birokracija i korumpirani sustav s druge. Sredovječnu Sonju usred noći budi teško bolestan suprug Guillermo koji je u naletu boli pao s kreveta. Unatoč  Guillermovom teškom stanju, osiguravajuće društvo odbija platiti skupi tretman potreban kako bi preživio. Uporna Sonja ne da se pokolebati. Nakon sizifovskog hodočašćenja po birokratskim uredima, ona puca i uzima stvar u svoje ruke. U očajničkom pokušaju da suprugu osigura potreban tretman, ona otima Guillermovog liječnika i kreće u nasilni pohod, vukući za sobom svog sina. Čudovište s tisuću glava napeti je društveno-politički triler o borbi pojedinca i sustava koji vještom manipulacijom različitim perspektivama održava balans radnje i zanimanje gledatelja do samoga kraja.

 

Rodrigo Plá rođen je u Urugvaju. Na scenarijima redovito surađuje sa svojom suprugom i spisateljicom Laurom Santullo. Njegov triler The Zone u Veneciji je osvojio Nagradu za najbolji prvi film, a Pustinja duše  prikazan je na ZFF-u 2008. gdje je osvojio Specijalno priznanje u dugometražnoj konkurenciji. Njegov film The Delay bio je urugvajski kandidat za Oscara. A Monster with a Thousand Heads premijerno je prikazan u Veneciji.