12.-20.11.2016.

10.000 Km

10.000 Km

Španjolska, 2014, 99'

režija: Carlos Marques-Marcet

scenarij: Clara Roquet, Carlos Marques-Marcet

glumci: Natalia Tena, David Verdaguer

fotografija: Dagmar Weaver-Madsen

montaža: Juliana Montañés, Carlos Marques-Marcet

producenti: Tono Folguera, Jana Díaz Juhl, Sergi Moreno

produkcija: Lastor Media, La Panda Productions

festivali i nagrade: 

SXSW; Filmski festival u Malagi (dobitnik pet nagrada, među kojima Zlatna biznaga za najbolji film); Međunarodni filmski festival u Dallasu; Nagrada Goya za najboljeg novog redatelja

Jedna godina, dva računala i čitav ocean između njih. Jednogodišnja stipendija u Los Angelesu razdvojit će Alexandru od njenog momka Sergia i zajedničkog ljubavnog brloga u Barceloni. Prisiljeni suočiti se s izazovima veze na daljinu, Sergio i Alexandra pokušat će održati ljubav na životu putem zaslona laptopa – jedinog oružja koje posjeduju u bitci s 10000 kilometara koji stoje na putu njihovoj zajedničkoj budućnosti. Carlos Marques-Marcet za ovaj je dugometražni prvijenac osvojio nagradu Španjolske filmske akademije Goya za najboljeg novog redatelja. 

Carlos Marques-Marcet rođen je u Barceloni, a svoj jedinstveni izričaj počeo je razvijati još u ranoj dobi. Njegov drugi kratki film A munt i a vall (The Mountain and the Valley) osvojio je Nagradu INJUVE za mlade autore. Renomirani Cahiers de Cinema odabrao je njegov četvrti film Udols za najbolji kratki film 2008. Carlos Marques-Marcet studirao je film i televiziju na magistarskom studiju pri UCLA.