12.-20.11.2016.

Druga majka (Kino Mediteran predstavlja)

¿Que Horas Ela Volta?

Brazil, 2015, 110’

režija: Anna Muylaert

scenarij: Anna Muylaert

glumci: Regina Casé, Michel Joelsas, Camila Márdila, Karine Teles, Lourenço Mutarelli

fotografija: Barbara Alvarez

montaža: Karen Harley

producenti: Caio Gullane, Fabiano Gullane, Debora Ivanov, Anna Muylaert

produkcija: Gullane, Africa Filmes, Globo Filmes

festivali i nagrade: 

Brazilski kandidat za Oscara 2015. u kategoriji najboljeg stranog filma; Sundance Film Festival 2015. – Posebna nagrada žirija za glumu; Berlinale 2015. – Nagrada publike; Sarajevo Film Festival 2015.

Val je savršena dadilja i domaćica koju svaki poslodavac može samo poželjeti. Svoj posao uzima ozbiljno, u uvijek savršenoj uniformi poslužuje perfektne kanapee, odano ispunjava sve potrebe svojih nadređenih, i sve to dok brižno odgaja njihovog sina Fabinha. No nije sve u Valinom životu bajno. Iako financijski stabilna, ona živi s osjećajem krivnje jer je zbog posla prije 13 godina odgoj svoje kćeri Jessice prepustila rodbini. Stvari se mijenjaju kad mlada i ambiciozna Jessica dolazi u Sao Paolo kako bi položila prijemne ispite i upisala fakultet. Njezina poletnost i samopouzdanje do temelja protresu neizgovoreni, ali čvrsti klasni poredak u kućanstvu. Napetost raste, a Val mora odlučiti kome je zapravo odana i što je sve spremna žrtvovati. Kroz mračni humor i opipljive likove, Anna Muylaert gradi intenzivnu dramu o sudaru starih principa i novih svjetova.

Anna Muylaert rođena je 1964. godine. Prije svojeg prvog dugometražnog filma Durval Discos (2002.) režirala je šest kratkih filmova. Drugi dugometražni film, É Proibido Fumar, osvojio je osam nagrada na festivalu u Brasiliji. Druga majka je njezin četvrti film. Osvojio je Posebnu nagradu žirija za glumu na Sundanceu, kao i Nagradu publike na Berlinaleu 2015.