12.-20.11.2016.

ADU - Akademija dramske umjetnosti

Trg maršala Tita 5

Akademija dramske umjetnosti je najstarije hrvatsko visoko učilište koje se bavi dramskom pedagogijom i unutar svojih kazališnih, filmskih i plesnog odsjeka obuhvaća gotovo sve aspekte kazališne, izvedbene, filmske i medijske umjetnosti na praktičnoj umjetničkoj, teorijskoj i znanstvenoj razini. Unutar odsjeka Gluma, Kazališna režija i radiofonija, Filmska i televizijska režija, Snimanje, Montaža, Dramaturgija, Produkcija i Ples, izvodi devet preddiplomskih i sedam diplomskih sveučilišnih studijskih programa iz područja kazališne, filmske i plesne umjetnosti usporedivih s programima mnogih uglednih europskih visokih učilišta.

Unutar umjetničke nastavne produkcije, koja je glavni oblik praktičnog umjetničkog rada studenata, Akademija svake akademske godine proizvede pedesetak kazališnih i plesnih i više od sto filmskih i audio-vizualnih djela. Svi su ti radovi dostupni javnosti te se može reći da je ADU najveći nacionalni producent u području dramske umjetnosti.

Nastavnici Akademije su redom priznati umjetnici koji aktivno djeluju na nacionalnoj i međunarodnoj sceni. Time ADU preko svojih nastavnika, studenata i bivših studenata koji sudjeluju u domaćim i međunarodnim kazališnim, izvedbenim, filmskim i medijskim institucijama, projektima, smotrama i festivalima te za svoj rad redovito primaju značajne nagrade i priznanja, ima dominantnu ulogu u kreativnom formiranju suvremene hrvatske kazališne, izvedbene, filmske i medijske kulture i umjetnosti.