12.-20.11.2016.

Dokukino KIC

Preradovićeva 5

Dokukino je jedinstveno kino u regiji, specijalizirano isključivo za dokumentarne filmove, otvoreno 2009. godine. Programski tijekom cijele godine Dokukino prati svjetske tokove na dokumentarnoj sceni te zagrebačkoj publici donosi najsvježije i najzanimljivije dokumentarne naslove.

KIC - Kulturno informativni centar je javna ustanova kulture koja putem svojih djelatnosti promiče kulturu i visoke umjetničke dosege, prati i potiče aktualna društvena i kulturna zbivanja u Zagrebu i zemlji i koja pruža mogućnosti za svestrano informiranje u kulturi i o kulturi.

Početkom 1990.-ih u dvorani KIC-a počeli su se redovito prikazivati filmovi: Kino Hollywood djelovalo je u KIC-u od 1993. do 1998., a 2000. s radom je započelo KIC ART KINO. Repertoar kina orijentiran je na neameričku filmsku proizvodnju, nekomercijalne, dokumentarne i animirane filmove, filmove pojedinih autora i kinotečne filmove. U sklopu kina organiziraju se gostovanja filmskih umjetnika iz zemlje i inozemstva.

Program Dokukina uz redovan distribucijski program donosi naslove iz programa velikog broja regionalnih festivala (Zagreb Film Festival, Motovun FF, Sarajevo FF, Liburnia FF, Dokufest, Mediteran FF....), specijalne projekcije i predstavljanja autora te redovite razgovore s redateljima nakon projekcije filmova. Program Dokukina daje i veću vidljivost domaćim i regionalnim autorima kroz projekcije novih filmova ili retrospektiva.

Dokukino
KIC