12.-20.11.2016.

14. ZFF: otvoren natječaj za prijavu filmova!

Od petka, 17. lipnja otvoren je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program 14. Zagreb Film Festivala; rok za prijave je 25. kolovoz za međunarodnu konkurenciju, odnosno 26. rujan za filmove koji se prijavljuju u program Kockice. Natjecateljski program uključuje, kao i dosad, debitantske (prve i druge) dugometražne i kratkometražne  igrane filmove. Hrvatski autori i autorice svoje filmove u trajanju do 30 minuta mogu prijaviti u natjecateljski program Kockice (do 26. rujna). Pravilnik i online prijavnica dostupni su na službenoj internetskoj stranici Festivala na ovim linkovima: pravilnik / prijavnica.  

Zagreb Film Festival održat će se ove godine četrnaesti put u kinu Europa i drugim kinima u Zagrebu od 12. do 20. studenog 2016. godine s namjerom da hrvatskoj publici predstavi nove filmske autore s njihovim prvim ili drugim filmovima i potakne kreativne susrete međunarodnih i domaćih filmskih umjetnika i profesionalaca te na taj način pozitivno utječe na razvoj filmske industrije i kulture u Hrvatskoj. ZFF je od samog početka programski usmjeren k predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora, a glavnom festivalskom programu dosad su se natjecali redatelji poput Antona Corbijna, Stevea McQueena, Radua Judea, Xaviera Dolana, Andreja Zvjaginceva i dr. Natjecateljski program Kockica najavio je i širu publiku upoznao s brojnim novim imenima na domaćoj filmskoj sceni koja su kasnije prepoznata ne samo unutar nacionalne kinematografije, već i na međunarodnoj festivalskoj sceni (primjerice, Hana Jušić, Ivan Sikavica, Sonja Tarokić, Tin Žanić, Daria Blažević i dr.), uz sustavno promoviranje hrvatskog kratkometražnog filma. 

Već tradicionalno, u sklopu ZFF-a održat će se i paralelni program Industrija, posvećen edukativnim i praktičnim sadržajima. Podsjećamo da je upravo u tijeku poziv za prijavu na  radionicu Moj prvi scenarij, namijenjenu filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film. Natječaj traje do 15. srpnja, a informacije vezane uz postupak prijave mogu se pronaći na ovom linku.