12.-20.11.2016.

Kockice i ove godine putuju u Sarajevo!

U sklopu 22. izdanja Sarajevo Film Festivala u utorak, 16. kolovoza prikazat će se pet filmova iz prošlogodišnjeg natjecateljskog programa Kockice Zagreb Film Festivala. Selekcija uključuje pobjedničko ostvarenje lanjskih Kockica, film Zvjerka Daine O. Pusić, kao i film nagrađen posebnim priznanjem žirija - Piknik Jure Pavlovića, a sarajevsku premijeru imat će i film Belladonna Dubravke Turić (najbolji kratkometražni film programa Horizonti na Venecijanskom filmskom festivalu), Indonezija Darije Blažević te Igra malog tigra Jasne Nanut.

Program 'Najbolje od Kockica' Sarajevo Film Festivala, koji već tradicionalno sarajevskoj publici predstavlja izbor filmova iz programa Kockice, dio je kontinuirane višegodišnje suradnje SFF-a i ZFF-a te zajedničkih nastojanja za što kvalitetnijom promocijom mladih filmskih autora i poticanjem regionalnog filmskog stvaralaštva. Na nadolazećem ZFF-u, kao dio ove suradnje, prikazat će se i filmovi nastali u sklopu projekta 'Sarajevo grad filma'.

Ovogodišnji SFF počinje u petak, 12. kolovoza, završava svečanom dodjelom nagrada u subotu, 20. kolovoza. Sve informacije i novosti možete pratiti na službenoj festivalskoj web stranici