12.-20.11.2016.

ZFF gostuje u Ljetnom kinu Tuškanac!

Zvjezdano nebo nad nama i ZFF-ovi filmovi pred nama: na velikom platnu Ljetnog kina Tukanac!

Od ponedjeljka, 18. srpnja do subote, 23. srpnja u Ljetnom kinu Tuškanac gostuje Zagreb Film Festival: dok iščekujemo nadolazeće izdanje ZFF-a (koje će se održati od 12. do 20. studenog 2016.), prisjetit ćemo se ostvarenja prikazanih na prethodna dva festivalska izdanja, i to u jedinstvenom noćnom ambijentu ljetnog kina, u neposrednoj blizini šumovitog osvježenja Dubravkinog puta.

Program gostujućih ZFF-ovih filmova uključuje i lanjskog laureata, Oscarom nagrađenog ‘Saulovog sina’, a tu su i dirljivo tursko ostvarenje ‘Mustang’, ovjenčano Nagradom LUX i uspoređivano s kultnim ‘Samoubojstvima nevinih’ Sofije Coppole, eksplozivan film o ‘bandi’ mladih djevojaka iz pariških predgrađa (‘Cure’), kao i film o zastrašujućem istinitom događaju koji je dio etopijske svakodnevice (‘Hrabra djevojka’). Publika će moći uživati i u toplom i duhovitom ostvarenju ‘Ovnovi’, sjajnom primjerku sve popularnije i upečatljivije islandske kinematografije, koju ju The Guardian prozvao “Hollywoodom na sjeveru”

A ukoliko ljetne temperature postanu neizdržive, ledeno osvježenje donijet će crnohumorna drama 'Turist' švedskog provokatora Rubena Östlunda - ova opako duhovita te brutalno inteligentna i originalna studija ljudske prirode prati naizgled savršenu četveročlanu švedsku obitelj na odmoru u snježnom planinskom okolišu francuskih Alpi. 

. . . . .

Raspored projekcija:

pon 18.7. - 21:30 - Ovnovi
uto 19.7. - 21:30 - Hrabra djevojka
sri 20.7. - 21:30 - Saulov sin
čet 21.7. - 21:30 - Cure
pet 22.7. - 21:30 - Turist 
sub 23.7. - 21:30 - Mustang 

Ulaznice po cijeni od 20 kn možete nabaviti na blagajni kina Europa (Varšavska 3) ili na blagajni Ljetnog kina Tuškanac (sat vremena uoči početka projekcije).

. . . . .

OBAVIJEST:

Projekcija filma 'Ovnovi' u ponedjeljak 18.7. otkazana je zbog kiše. Gledatelji/ce koji/e su kupili svoje ulaznice za ovu projekciju mogu s njima doći na bilo koju drugu projekciju iz ciklusa gostujućih projekcija ZFF-ovih filmova na Ljetnom kinu Tuškanac ovoga tjedna ili ih mogu zamijeniti za projekcije istoga filma u kinu Europa. Svi oni koji ipak žele ostvariti povrat novca za kupljene ulaznice za projekciju 'Ovnova', mogu to učiniti zaključno s petkom 22.7.