Sarajevska filmska akademija – program film.factory

Putem međunarodnog programa film.factory koji je razvio istaknuti Béla Tarr, Sarajevska filmska akademija uspješno podupire razvoj novih umjetničkih talenata. Akademija istovremeno služi i kao produkcijski laboratorij gdje studenti (budući filmski stvaraoci) rade s vodećim i svjetski priznatim profesionalcima.

Program predstavlja interaktivnu platformu koja objedinjuje teorijski i praktični rad na način koji nije dostupan ni na jednoj filmskoj akademiji u svijetu. Cijeli proces intenzivnog obrazovanja i praktičnog rada rezultira produkcijom filmova talentiranih, mladih filmskih autora koji dolaze iz više od 35 zemalja.

Svojim dosadašnjim radom Sarajevska filmska akademija pokazuje da ima obrazovne i produkcijske kapacitete za otkrivanje, obrazovanje i promociju nadolazeće generacije svjetskih filmskih umjetnika, kao i kapacitet da bude dom jedinstvenog umjetničkog pokreta, relevantnog za globalnu kulturnu scenu i filmsku zajednicu.

Uspješna suradnja programa film.factory Sarajevske filmske akademije i Zagreb Film Festivala započela je direktnom podrškom dvojici hrvatskih kandidata kroz dodjelu stipendija za magistarski studij programa film.factory. U sklopu ovogodišnjeg izdanja ZFF-a, na posebnoj projekciji kratkih filmova, festivalskoj publici predstavit će se studenti dodiplomskog i postdiplomskog studija programa film.factory.

Emina Ganić, direktorica Sarajevske filmske akademije

sfa_ff_logo-1-1