Industrija Mladost!

Program Industrija, iako ove godine sadržajem bogatiji nego ikada, idejom se drži svojih začetaka te tako podcrtava koncepciju na kojoj počiva. Zagreb Film Festival je od samog početka programski usmjeren k predstavljanju i promociji debitantskih filmova i mladih autora dok nacionalni natjecateljski program Kockice iz godine u godinu okuplja i publici predstavlja niz mladih imena na domaćoj filmskoj sceni.

Mladi profesionalci dugo su bili u fokusu programa Industrija koji se po njima i nazivao Industrija Mladost!. Danas su edukativni programi usmjereni na zrelije filmske profesionalce ujedinjeni u nazivu Industrija, no pokrenuli smo zaseban program stipendiranja studenata koji se zove Industrija Mladost!. Radi se o suradnji filmskim akademijama iz regije kojima omogućavamo stipendije za praćenje festivala.

Kroz program Industrija Mladost! stipendiramo nekoliko studenata svake od akademija koji će doći u Zagreb od 13. – 18.11. te pratiti naš program. Suradnja je dogovorena s Fakultetom dramskih umetnosti Beograd (FDU Beograd), Akademijom umetnosti Beograd, Akademijom za gledališće, radio, film in televizijo, Fakultetom za dramske umetnosti Skopje (FDU Skopje) te Sarajevskom filmskom akademijom, a studenti koji će ove godine doći u Zagreb su Žan Žveplan, Nađa Lapčević, Čarna Vučinić, Sara Klimoska, Andrej Georgiev, Šejla LajlaniMichael Szekelyhidi, Vidan Miljković.

 

 

logo-fdu      agrft-logotip

au_latfdu-logo-beli-1-1