BIBIJADA by RBA – 10 godina s vama na Zagreb Film Festivalu!

BIBIJADINA FILMSKA STVARAONICA

Na ovogodišnjoj, petoj po redu Bibijadinoj filmskoj stvaraonici stvorit ćemo još jedan kratki igrani film! Scenarij za film napisao je jedan od polaznike radionice ‘Od scene do scenarija’ održane na KinoKino Festivalu. Što nas čeka nakon uspješnih filmova Prikaze (2012.), Neustrašivi (2013.), Sami u kinu (2014.) i prošlogodišnjeg filma Crni kombi? U svakom slučaju nova lokacija, novi polaznici i nove ideje!

Od ideje do premijere imamo puno posla. Skupina učenika proći će kroz stvaranje flima od samog početka do kraja, bavit će se planiranjem snimanja, režijom, snimanjem i montažom slike i zvuka. Program radionice namijenjen je početnicima.

Bibijadinu filmsku stvaraonicu petu godinu za redom vodit će Jura Troje,  a radionica će se održati prema sljedećem rasporedu:

  • 29. i 30. listopada od 10 do 15 sati u kinu Europa
  • od 31. listopada do 4. studenog od 18 do 20 sati u kinu Europa
  • 5. i 6. studenog od 10 do 15 sati u kinu Europa

Mladi filmaši i filmašice na radionici će svladati osnove igranog filma (i u teorijskom i u praktičnom smislu), a film koji dvanaest sudionika napravi u okviru radionice premijerno će biti prikazan na Zagreb Film Festivalu u sklopu programa Bibijada by RBA – posebnog programa namijenjenog osnovnoškolcima, na velikom platnu kina Europa.

 Raiffeisenbank.ai