Dva svijeta

  • Maysaloun Hamoud
  • Izrael, Francuska
  • 2016
  • 102'
  • Bar Bahar

Tri djevojke i jedan veliki grad. Naizgled klasičnu situaciju komplicira činjenica da su u pitanju tri mlade palestinske Izraelke, a grad je Tel Aviv. Leila je uspješna odvjetnica danju, partijanerica noću. Njezina cimerica Salma lezbijka je iz prividno liberalne kršćanske obitelji, koja radi kao DJ i barmenka. U stanu im se uskoro pridriužuje i Nour, religiozna muslimanka na pragu zrelosti, koja želi završiti studij prije nego što se posveti bračnom životu sa zaručnikom Wissamom. No društveni obruči se stežu kako njihova potreba za oslobađanjem od okova raste. Dok djevojke traže pravo izbora i odlučivanja o vlastitim životima, pitanje je koliko im je njihova najbliža okolina spremna to priznati.

Maysaloun Hamoud

Rođena je u Budimpešti, odrasla u Izraelu. Režirala je kratke filmove Sjenke svjetla, Osjećaj jutra i Salma. Svojim dugometražnim prvijencem Između naklonila se publici međunarodnih filmskih festivala u Torontu i San Sebastiánu, gdje je osvojila i nekoliko nagrada.

Dva svijeta

Režija
Maysaloun Hamoud
Scenarij
Maysaloun Hamoud
Produkcija
A Deux Beaux Garçons Films, En Compagnie des Lamas
Glumci
Mouna Hawa, Sana Jammelieh, Shaden Kanboura, Mahmoud Shalaby, Henry Andrawes
Fotografija
Itay Gross
Montaža
Lev Goldser, Nili Feller
Producenti
Shlomi Elkabetz, Galit Cahlon, Tony Copti, Sandrine Brauer
Festivali i nagrade
Toronto International Film Festival 2016 – NETPAC Award; San Sebastián Film Festival 2016 – EROSKI Youth Award, Another Look Award, CICAE Award, Sebastiane Award

Ostali filmovi iz ovog programa