Luzeri

  • Ivaylo Hristov
  • Bugarska
  • 2015
  • 96'
  • Karatsi

Elena, Koko, Patso i Gosho samoprozvana su ekipa srednjoškolskih luzera iz malenog provincijskog mjesta. Kokovi roditelji rade u Grčkoj te je on prisiljen sam se brinuti o svojoj baki koja boluje od Alzheimera. Zaljubljen je u Elenu koja sanja o pjevačkoj karijeri i životu daleko od majke alkoholičarke. Ona uzbuđeno iščekuje koncert slavnog rock benda koji stiže u njihov grad. Najavljeni događaj iz temelja će prodrmati živote lokalnih mještana i uroditi novim ljubavima, razočaranjima i drugim komplikacijama. Ova humorna drama o odrastanju bugarski je kandidat za Oscara i drugo samostalno redateljsko ostvarenje glumca i redatelja Ivayla Hristova.

Ivaylo Hristov

Kazališni glumac i redatelj. Rođen je 1955. godine u Bugarskoj. Režirao je više od 40 kazališnih predstava, a glumio u više od 50. Luzeri je postigao uspjeh na brojnim međunarodnim festivalima te postao bugarski kandidat za Oscara za najbolji film na stranom jeziku.

Luzeri

Režija
Ivaylo Hristov
Scenarij
Ivaylo Hristov
Produkcija
Pro Film, Transformers , Moviemento
Glumci
Elena Telbis, Ovanes Torosyan, Deyan Donkov, Georgi Gotsin, Plamen Dimov
Fotografija
Emil Christov
Montaža
Toma Waszarow
Producenti
Assen Vladimirov
Festivali i nagrade
Warsaw Film Festival – Discoveries Section 2015 – Audience Award; CinEast 2015 – Audience Award; Moscow International Film Festival 2015 – Golden St. George for Best Film; San Sebastian Film Festival 2015

Ostali filmovi iz ovog programa