Nesreća kod Loch Nessa

  • Zak Penn
  • UK
  • 2004
  • 94'
  • Incident at Loch Ness

Werner Herzog, jedan od najvećih svjetskih dokumentarista i predstavnika njemačkog novog vala, snima svoj novi film o čudovištu iz Loch Nessa. Istovremeno, proslavljeni snimatelj John Bailey radi dokumentarac o Herzogu. Posada s dvije filmske ekipe otisne se na lokaciju gdje nemiri i razmirice izbijaju prilično brzo. Ubrzo shvaćaju kako su uhvaćeni u talačkoj krizi megalomanskog producenta, a apsurdne razmjere situacije naprasito prekida navodno pojavljivanje same nemani. Posveta umjetničkim dokumentarcima, dokumentarcima o umjetnicima i lakrdijski osvrt na velika ega koja stoje iza njihove proizvodnje.

Zak Penn

Holivudski scenarist i producent (Posljednji akcijski junak, serijali X-Men, Osvetnici), svoju je karijeru nezavisnog filmaša započeo upravo na poticaj svog idola Wernera Herzoga, s kojim je surađivao na scenariju za Bijeg u zoru (2006.). Režirao je i Teksaški poker (2008.) s Woodyjem Harrelsonom.

Nesreća kod Loch Nessa

Režija
Zak Penn
Scenarij
Zak Penn
Produkcija
Eden Rock Media
Glumci
Werner Herzog, Kitana Baker, Gabriel Beristain, Russell Williams, David Davidson, Michael Karnow, Robert O'Meara, Zak Penn, Steven Gardner, John Bailey, Jeff Goldblum
Fotografija
John Bailey
Montaža
Howard E. Smith, Abby Schwarzwalder
Producenti
Zak Penn, Werner Herzog

Ostali filmovi iz ovog programa