Noćne životinje

  • Tom Ford
  • Velika Britanija, SAD
  • 2016
  • 116'
  • Nocturnal Animals

 

Drugi film slavnog modnog dizajnera Toma Forda stiliziran je spoj romanse i noir-trilera u čijem su središtu bivši supružnici, Susan i Edward. Susan je vlasnica umjetničke galerije koju život na visokoj nozi s često odsutnim suprugom Huttonom nimalo ne ispunjuje. Kada u poštanskom sandučiću pronađe roman koji je napisao njezin bivši muž, a kojeg nije vidjela godinama, Susan se znatiželjno baca na čitanje. Neočekivano nasilan sadržaj romana izbacuje je iz ravnoteže i uvlači u košmarni vrtlog priče o učitelju čiji se obiteljski izlet nenadano pretvara u noćnu moru kada ih s ceste izguraju tri nasilna delinkventa. Film je osvojio nagradu žirija na festivalu u Veneciji.

 

Tom Ford

Modni dizajner, redatelj i scenarist. Njegov prvi film, Samac, osvojio je brojne nominacije i nagrade, a Colinu Firthu priskrbio je i nominaciju za Oscara za najbolju mušku ulogu. Noćne životinje Fordov je drugi film.

Noćne životinje

Režija
Tom Ford
Scenarij
Tom Ford
Produkcija
Fade to Black Films
Glumci
Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Aaron Taylor-Johnson, Michael Shannon, Isla Fisher, Armie Hammer, Ellie Bamber, Laura Linney
Fotografija
Seamus McGarvey
Montaža
Joan Sobel
Producenti
Tom Ford, Robert Salerno
Festivali i nagrade
Venice International Film Festival 2016 – Grand Jury Prize; Toronto International Film Festival 2016

Ostali filmovi iz ovog programa