Trampolin

  • Katarina Zrinka Matijević
  • Hrvatska
  • 2016
  • 81'

Plavi trampolin. Bljeskavo nebo nad gradom. To je to mjesto! Sjecište u kojemu se dotiču meandri naših priča. Sedmogodišnja Lina, bježeći od majke, susreće tinejdžericu Niku i četrdesetogodišnju Nikolinu. U njima kao da se zrcali Linina moguća budućnost. Dijeleći sličnu sudbinu, tri junakinje mijenjaju svoje živote i raskrinkavaju tajnu o bolnim rascjepima unutar vlastitih obitelji. Dugometražni igrani prvijenac Katarine Zrinke Matijević film je o ljubavi, ali ne i ljubavni film. U njegovom je fokusu lice i naličje odnosa između majke i kćeri zarobljenih u ciklusu nasilja. Premijerno je prikazan na Pulskom filmskom festivalu gdje je Tena Nemet Brankov za ulogu Nike osvojila nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu.

Katarina Zrinka Matijević

Rođena 1973. godine. Do sada je režirala i napisala petnaestak dokumentarnih i kratkih igranih filmova koji su prikazivani na festivalima diljem svijeta. Za film Iza lica zrcala nagrađena je Oktavijanom za najbolji dokumentarni film. Trampolin je njezin dugometražni igrani prvijenac.

Trampolin

Režija
Katarina Zrinka Matijević
Scenarij
Katarina Zrinka Matijević, Pavlica Bajsić, Ivan Salaj
Produkcija
Interfilm
Glumci
Franka Mikolaci, Tena Nemet Brankov, Marija Tadić, Lana Barić, Frano Mašković, Asja Jovanović, Nina Violić, Igor Kovač, Enes Vejzović
Fotografija
Vjeran Hrpka
Montaža
Ana Štulina
Producenti
Ivan Maloča
Festivali i nagrade
Pula Film Festival 2016 – Zlatna Arena za najbolju sporednu glumicu (Tena Nemet Brankov)

Ostali filmovi iz ovog programa