“Charleston”: Crnohumorna drama koja će povezati muža i ljubavnika

Pijan i sam, Alexandru slavi 42. rođendan. Prije nekoliko tjedana žena mu je poginula u automobilskoj nesreći, a sada mu usred noći na vrata kuca nepoznati muškarac. On je Ioanin ljubavnik i želi zajedno s Alexandruom pokušati preboljeti voljenu ženu.

U borbi za Zlatni bicikl 15. Zagreb Film Festivala ove je godine film Charleston, crnohumorna debitantska drama rumunjskog redatelja Andreia Creţulescuova koja je svoju svjetsku premijeru doživjela na Međunarodnom filmskom festivalu u Locarnu. Prekrasan film podsjeća na rane talijanske komedije paralelno otkrivajući ljudsku ranjivost koja u najtežim trenucima može čak povezati muža i ljubavnika.

Charleston svojim prikazom živog i pomalo boemskog Bukurešta pravo je osvježenje za njihovu često tmurnu kinematografiju što se može kategorizirati kao jedno od obilježja rumunjskog novog vala.

U slučaju da se ne možete sjetiti zašto je Creţulescu ove godine u programu Ponovno s nama, razlog je osvojena Zlatna kolica za najbolji kratki film 2014. (Kowalski). Charleston pogledajte  u utorak 14.11. u 19:30 (kino Tuškanac) te sutra, u srijedu 15.11. u 18:30 (MSU).

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada