Čovjek, slon i putovanje života u filmu “Pop Aye”

Potrebna je velika hrabrost da svoj prvi film snimite u nepoznatoj zemlji, točnije u Tajlandu i to s najvećom kopnenom životinjom u glavnoj ulozi. Upravo je to napravila Kristen Tan s filmom Pop Aye, toplom pričom o sredovječnom arhitektu koji na put samopronalaženja kreće sa slonom Pop Ayem, prijateljem iz djetinjstva.

Thana osjeća kako su ga pregazila vremena. U poslovnim krugovima više nije toliko bitan, odnos sa ženom nije najbolji, a i godine su tu. Kada jednoga dana na ulici prepozna slona s kojim je odrastao na obiteljskoj farmi odluči s njime krenuti na putovanje ruralnim Tajlandom prema selu Lei, gdje je njihovo prijateljstvo i započelo.

Prekrasna priča o srodnim dušama, jednoj ljudskoj i jednoj životinjskoj koje kroz životnu sreću i tugu prolaze na jednak način. Duhovite scene apsurdnosti ovog nesvakidašnjeg putovanja nasmijat će vas i raznježiti kao i tragikomični susreti s još osebujnijim likovima od našeg simpatičnog dua.

Pop Aye je dobitnik Posebne nagrade žirija za scenarij na Filmskom festivalu Sundance te ujedno i singapurski kandidat za Oscara, a gledamo ga večeras, u ponedjeljak u 21:30 (Kino Europa).