Voljeni

  • Gustavo Pizzi
  • Brazil, Urugvaj
  • 2018.
  • 98'
  • Benzinho
Režija
Gustavo Pizzi
Scenarij
Gustavo Pizzi, Karine Teles
Glumci
Karine Teles, Otávio Müller, Adriana Esteves, Konstantinos Sarris, César Troncoso, Artur Teles Pizzi, Francisco Teles Pizzi, Vicente Demori, Luan Teles
Direktor fotografije
Pedro Faerstein
Montaža
Livia Serpa
Producent
Tatiana Leite, Gustavo Pizzi, Rodrigo Letier, Agustina Chiarino Voulminot, Fernando Epstein
Produkcija
Bubbles Project, Baleia Filmes, TvZERO, Mutante Cine
Festivali i nagrade
Sundance Film Festival 2018.World Dramatic Competition
Gramado Film Festival 2018.Nagrada publike, nagrada za najbolju glumicu, nagrada za najbolju sporednu ulogu
Malaga Film Festival 2018.Nagrada za najbolji iberoamerički film, posebna nagrada kritike
Zagreb Film Festival 2018.
Međunarodni filmski festival u Rotterdamu 2018.
Göteborg Film Festival 2018.

Irene živi u predgrađu Rio de Janeira s mužem Klausom i četiri sina. Jedan od sinova, tinejdžer Fernando, lokalna je rukometna zvijezda, a kad ga pozovu u profesionalni klub u Njemačkoj, obitelji preostaje svega nekoliko tjedana za pripreme oko njegova odlaska. Taj dramatični događaj pokrenut će lavinu promjena, inspirirajući Irene da završi srednju školu, pronađe novi posao i nastavi s planovima za novu kuću žonglirajući pritom obavezama velike obitelji i svoje sestre. Dok se neke stvari primiču kraju, nove započinju. Voljeni je oda majkama iz radničke klase i film o Ireninu sazrijevanju nadahnut istinitim događajima iz života bivših supružnika, redatelja Gustava Pizzija i suscenaristice i glumice Karine Teles. Premijerno je prikazan na Sundanceu i zatim na festivalu u Rotterdamu.

 

Gustavo Pizzi

Rođen je u Rio de Janeiru. Njegov dokumentarac Simple Past (2006.) bavi se glasovitim bordelima u Riju. Suautor je scenarija za debitantski dugometražni film Craft (2011.) zajedno s bivšom suprugom Karine Teles, s kojom je surađivao i na drugom dugometražnom filmu Voljeni.