Film s najjačom glumačkom ekipom sastavljen od isječaka

Poseban program Kino u kinu donosi niz filmova koji nas podsjećaju koliko je poseban doživljaj gledati film u mraku kinodvorane na velikom platnu. Gledanje filma u kinu stvara potpuno drugačiji dojam od gledanja u vlastitoj sobi. U programu se nalazi sedam odličnih filmova, a jedan od zanimljivijih je Jeste li gledali moj film?.

Redatelj Paul Anton Smith posvetio je ovu filmsku poslasticu tom posebnom doživljaju kinodvorane. Film je zapravo kompilacija isječaka iz više od tisuću filmova raznih tematika, a povezanost scena je gledanje filma u mraku dvorane. Originalan i zanimljiv, odličan je prikaz ljubavi prema sedmoj umjetnosti.

Redatelj je pogledao tisuće i tisuće filmova prije negoli je izabrao točno one scene koje ga zanimaju. Ideju je dobio kada je shvatio koliko često zapravo filmaši skreću fokus kamere na ljude koji gledaju film. U pokušaju montaže nije bio spreman na kompromise te ističe kako je film montiran na gotovo poetičan način. Iako se sastoji od isječaka, film daje dojam prave i cjelovite priče koju gledatelj prati, ima svoj početak, zaplet i kraj.

Nije samo gledanje filmova oduzelo puno Smithovog vremena, nego i skupljanje podataka, točno referiranje na činjenice i razmišljanje koji bi filmovi mogli biti relevantni za projekt. Ovo je zasigurno ultimativni film o gledanju filma i stvoren je upravo za gledanje u kinodvoranama.

Gledanje ovog filma u petak u 23 sata u dvorani Müller bit će jedinstven doživljaj, jer će u konceptu Walk In Cinema posjetitelji moći u svakom trenutku uz piće ušetati u dvoranu i uživati u filmu.