Jedan od najboljih slovenskih filmova godine pogledajte u Tuškancu

Nakon kratkog filma Srce je komad mesa prikazanog na prvom Zagreb Film Festivalu i cjelovečernjih Odgrobadogroba i Arheo, slovenski redatelj Jan Cvitkovič vraća se na ZFF predstaviti svoju novu obiteljsku dramu Sasvim obična obitelj.

Srednjoškolski profesor filozofije Marko i kemijska inženjerka Dunja imaju idiličan život. Žive u prostranom stanu s dvoje djece, a njihova topla zajednica ispunjena je ljubavlju i razumijevanjem. No kada zaljubljena učenica Marka optuži za seksualno zlostavljanje, on će ostati bez posla, a ubrzo nakon toga i Dunja. Iznenadnim gubitkom egzistencijalne sigurnosti, savršena obitelj počinje se urušavati poslovično otkrivajući da tek u nevolji otkrivamo nečije pravo lice.

Sasvim obična obitelj je četverostruki laureat Festivala slovenskog filma (u kategoriji kostima, fotografije, glazbe i zvuka), a glumica Irena Kovačević dobitnica je nagrade za najbolju glumicu na Svjetskom filmskom festivalu u Montrealu. Ovu odličnu dramu o razdoru jedne obične obitelji pogledajte večeras, u ponedjeljak 13. studenog u 19:30 (kino Tuškanac).