Neodoljiva satira ‘Kralj Belgijanaca’ večeras u Tuškancu

Na svom putu preko Balkana –  iz Turske preko Bugarske i Srbije – uz puno rakije, čitave galerije živopisnih likova i dobrog humora, na platno kina Europa večeras u 19:30 dolazi Nicolas III, melankolični kralj čija se zemlja raspada dok se on gubi u vrletima divljeg Balkana.

Radnja Kralja Belgijanaca započinje kada usamljeni belgijski kralj otputuje u Istanbul u pratnji britanskog redatelja Duncana koji o njemu snima film kako bi osvježio svoj ustajali imidž. Međutim, ondje dobiva uznemirujuću vijest da je Valonija napokon objavila nezavisnost od Belgije i da zemlja u kojoj je služio kao simbol ujedinjenja više ne postoji. Tu započinje vrtlog suludih zbivanja u mockumentarskoj formi uz puno autoironijskih referenci posebno kad je riječ o Europskoj uniji i Bruxellesu kao simbolu očuvanja njezinih naprednih vrijednosti, dok belgijski monarh, izgubljen na Balkanu, traži put kući, a pronalazi samog sebe.

Kraljevska svita izgubljena na brdovitom Balkanu

Kraljevska svita izgubljena na brdovitom Balkanu

Četvrti film belgijskog redateljskog dvojca Petera Brosensa i Jessice Woodworth zabavan je kraljevski film ceste koji prikazujemo u stalnom programu Ponovno s nama koje je od ove godine prvi put natjecateljskog karaktera.

Ovu neodoljivu satiru o sukobu svjetova s prilično originalnim tumačenjem europskih međuodnosa ZFF-ovoj će publici predstaviti redateljica i glumac Peter Van den Begin.