Novi film Claire Denis u sklopu Ženijalnih dana!

Najrecentnije ostvarenje kultne francuske redateljice Claire Denis Isabellino sunce u četvrtak, 8. ožujka stiže u 32 neovisna kina!

Netipična romantična komedija mapira prolazne trenutke užitka, emocionalnih zamki i fajronta žene u tzv. srednjim godinama koja još uvijek dejta. Glavna junakinja Isabellinog sunca, koju u filmu sjajno utjelovljuje Juliette Binoche, slikarica je u pedesetim godinama, vodi svoju galeriju, ima uspješnu karijeru; razvedena je i ima dijete. Neprestano se sapliće iz afere u aferu s muškarcima različitih karaktera, bračnih statusa, godina i neuroza, kojima je zajedničko samo to da nemaju baš ništa zajedničko s njom. Film je premijerno prikazan u Cannesu gdje je otvorio prestižnu Directors’ Fortnight sekciju i osvojio nagradu SACD.

U hrvatska kina Isabellino sunce stiže u distribuciji Zagreb Film Festivala, a kinopremijeru imat će u sklopu Ženijalnih dana, filmske fešte koju već četvrtu godinu zaredom organizira Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača povodom Međunarodnog dana žena.