Novi film Claire Denis u sklopu Ženijalnih dana!

Najrecentnije ostvarenje kultne francuske redateljice Claire Denis Isabellino sunce u četvrtak, 8. ožujka stiže u 32 neovisna kina!

Netipična romantična komedija mapira prolazne trenutke užitka, emocionalnih zamki i fajronta žene u tzv. srednjim godinama koja još uvijek dejta. Glavna junakinja Isabellinog sunca, koju u filmu sjajno utjelovljuje Juliette Binoche, slikarica je u pedesetim godinama, vodi svoju galeriju, ima uspješnu karijeru; razvedena je i ima dijete. Neprestano se sapliće iz afere u aferu s muškarcima različitih karaktera, bračnih statusa, godina i neuroza, kojima je zajedničko samo to da nemaju baš ništa zajedničko s njom. Film je premijerno prikazan u Cannesu gdje je otvorio prestižnu Directors’ Fortnight sekciju i osvojio nagradu SACD.

U hrvatska kina Isabellino sunce stiže u distribuciji Zagreb Film Festivala, a kinopremijeru imat će u sklopu Ženijalnih dana, filmske fešte koju već četvrtu godinu zaredom organizira Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača povodom Međunarodnog dana žena.

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada

Sponzori

Medijski partneri

INDUSTRY medijski partneri

Partneri

Prijatelji festivala