O festivalu

16. Zagreb Film Festival – 11. – 18. 11. 2018.

HOT IN NOVEMBER

Zagreb Film Festival ove će se godine održati od 11. do 18. studenog na uobičajenim lokacijama (kino Europa, kino Tuškanac, MSU, Dvorani Müller i F22 – Nova akademijska scena) te na dvjema novima (Narodno sveučilište Dubrava i Kulturni centar Travno). U osam dana festival donosi više od stotinu projekcija i filmova te čak petnaestak programa.

16 GODINA PRATIMO DEBITANTE

Zagreb Film Festival od samog je početka programski usmjeren k predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora. U glavnom (natjecateljskom) festivalskom programu dosad su se natjecali nekadašnji debitanti, a danas veliki redatelji poput Stevea McQueena, Cristija Puiua, Radua Judea, Xaviera Dolana, Andreja Zvjaginceva, Taike Waititija, Jeffa Nicholsa i drugih, dok nacionalni natjecateljski program Kockice iz godine u godinu okuplja i publici predstavlja niz novih imena na domaćoj filmskoj sceni.

PPP – POPULARNI POPRATNI PROGRAMI

Moj prvi film pod selekcijskom palicom filmskog kritičara Nenada Polimca donosi debitantska ostvarenja najznačajnijih svjetskih redatelja, a ove godine na redu su češki autori. Velikih 5 već tradicionalno donosi nova ostvarenja iz pet najvećih europskih kinematografija (Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Italije i Španjolske), a i ove će godine programima Bibijada i PLUS biti predstavljena filmska ostvarenja namijenjena djeci i mladima.

BEZ INDUSTRIJE NEMA FILMA

Program Industrija, posvećen edukativnim i praktičnim sadržajima, predstavit će niz radionica, predavanja, panela i drugih sadržaja namijenjenih filmskim profesionalcima, mladim filmašima i svima zainteresiranima za različite aspekte filmske proizvodnje. U sklopu Industrije održat će se i 7. izdanje radionice Moj prvi scenarij, namijenjene filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film.

 

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada