Objavili smo natječaj za prijavu filmova!

Ovogodišnje, šesnaesto izdanje Zagreb Film Festivala, održat će se od 11. do 18. studenog i već tradicionalno u svom će natjecateljskom programu predstaviti filmove novih međunarodnih i domaćih autora.

Aktualan je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program Festivala; rok za prijave je 21. kolovoz za međunarodnu konkurenciju, odnosno 1. listopad za filmove koji se prijavljuju u program Kockice. Natjecateljski program uključuje, kao i dosad, debitantske (prve i druge) dugometražne i kratkometražne igrane filmoveHrvatski autori i autorice svoje filmove u trajanju do 30 minuta mogu prijaviti u natjecateljski program Kockice, i to do 1. listopadaPravilnik i online prijavnica dostupni su na linku: http://zff.hr/prijavnica-za-film/

ZFF je od samog početka programski usmjeren k predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora. U glavnom festivalskom programu dosad su se natjecali redatelji poput Antona Corbijna, Stevea McQueena, Radua Judea, Xaviera Dolana, Andreja Zvjaginceva, pa čak i Georgea Clooneyja. Natjecateljski program Kockica najavio je i širu publiku upoznao s brojnim novim imenima na domaćoj filmskoj sceni koja su kasnije prepoznata ne samo unutar nacionalne kinematografije, već i na međunarodnoj festivalskoj sceni (primjerice, Matija Kluković, Hana Jušić, Dubravka Turić, Antoneta Alamat Kusijanović i dr.), uz sustavno promoviranje hrvatskog kratkometražnog filma.

I ove godine uz glavni natjecateljski program publika će moći pratiti neke stare i neke nove popratne filmske programe (Velikih 5, Ponovno s nama, Moj prvi film), a program Industrija, posvećen edukativnim i praktičnim sadržajima, predstavit će niz radionica, predavanja, panela i drugih sadržaja namijenjenih filmskim profesionalcima, mladim filmašima i svima zainteresiranima za različite aspekte filmske proizvodnje. U sklopu Industrije održat će se i 7. izdanje radionice Moj prvi scenarij, namijenjene filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film. Natječaj za ovogodišnju radionicu upravo je otvoren i traje do 10. srpnja, a informacije vezane uz postupak prijave mogu se pronaći na linku: http://zff.hr/16-zff-otvoren-poziv-za-prijavu-na-radionicu-moj-prvi-scenarij/

Generalni pokrovitelj Festivala je Hrvatski Telekom, a financijski ga podržavaju Ured za kulturu Grada Zagreba, Hrvatski audiovizualni centar i Kreativna Europa – potprogram MEDIA. Festival organizira Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.