Otvorene prijave za kreativnu dječju radionicu videoigara!

Festival je od samog početka programski usmjeren k predstavljanju i promociji debitantskih filmova i prvim autorskim koracima pa u edukativnom programu Industrija u suradnji s HUB-om 385 organiziramo radionicu Moja prva videoigra. Kreativna dječja radionica programiranja odnosno izrade prve videoigre usmjerena na mlade od 7 do 14 godina održat će se u prostorijama HUB-a, Petračićeva 4.

Cilj je radionice najmlađim polaznicima vrlo jednostavno, pomoću pripremljenih materijala, prikazati način izrade videoigara. Pritom će se u podučavanju koristiti jednostavni softver za izradu igara usmjeren upravo prema najmlađima, koji omogućuje kombiniranje vizualnih i audio elemenata u jednostavnu interaktivnu cjelinu. Polaznici će naučiti koristiti sve popularniju metodu za učenje programiranja – MIT Scratch. Scratch je način programiranja koji za ulazne podatke ne traži kompliciranu sintaksu modernih programskih jezika već dijete uči programiranju kroz slaganje jednostavnih, uzročno-posljedičnih elemenata. Po završetku radionice, polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igricu.

Kako bi vaši mladi programeri sudjelovali na jednom od dva izdanja radionice ( u subotu 11.11. od 10 do 14h ili u nedjelju 12.11. od 10 do 14h) prijavite ih na e-mail inja@zagrebfilmfestival.com uz napomenu: za subotu ili za nedjelju. Potrebno je da svi sudionici na radionicu ponesu vlastita prijenosna računala. Radionica je besplatna a prijave su moguće do popunjenja mjesta.

 

Radionicu će voditi Andrej Jovanović. Od malih nogu zaljubljenik u videoigre ima samo jednu viziju, kreirati nešto značajno za buduće generacije. S iskustvom u održavanju sustava i dizajnu polako se počeo baviti i onim što ga najviše zabavlja, spajanjem svojeg kreativnog kaosa u videoigre. Andrej smatra da je izrada igara praktična primjena svega što naučimo u životu. Andrej je diplomirao na TVZ-u na smjeru informacijski dizajn, radio je na nekoliko projekata izrade videoigara, a trenutno radi kao administrator sustava u informatičkoj tvrtki.