Potprogram MEDIA po osmi put podupire ZFF!

DKE – Ured MEDIA  objavio je da se Zagreb Film Festival i ove godine našao na listi odobrenih projekata u okviru drugoga roka poziva za prijavu festivala i to s iznosom od 41.000 eura! ZFF je tako jedan od samo 31 filmskih festivala koji su odabrani u tijesnoj konkurenciji od 102 prijave iz 28 zemalja članica Potprograma MEDIA, u sklopu Programa Kreativna Europa, namijenjenog jačanju europske audiovizualne industrije. Lista odobrenih projekata.

Odobrenje sredstava za Zagreb Film Festival  Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) ovako je obrazložila svoju odluku:

Zagreb Film Festival nudi širok spektar aktivnosti za postojeću i potencijalnu publiku, a njihova je razina postignuta domišljatim inicijativama i uspješnim komunikacijskim strategijama. Popratni su programi opsežni. Prijavitelj stavlja snažan naglasak na inicijative vezane uz filmsku pismenost i prikazivanje nenacionalnih europskih filmova. Suradnja s drugim događanjima postoji i na regionalnoj i na međunarodnoj razini. Europska je dimenzija projekta zavidna; festival je posvećen filmovima zemalja niskog produkcijskog kapaciteta.