Premijera filma “Muškarci ne plaču” nagrađenog na Karlovim Varima

Skupina veterana triju zaraćenih vojski s područja bivše Jugoslavije susreće se u izoliranom planinskom hotelu. Tu se nalaze kako bi se u sklopu grupne terapije suočili s nasilnom prošlošću, pokušali zacijeliti ratne traume i premostili usađene osjećaje mržnje i netrpeljivosti. Susret izaziva burne emocije, izbijaju sukobi, a na površinu izranjaju stari osjećaji neprijateljstva.

Eksplozivna drama Alena Drljevića Muškarci ne plaču koja progovara o predrasudama, traumi i krizi muškosti, inspirirana je redateljevim osobnim ratnim i posljeratnim iskustvom, a njezin briljantan glumački postav čine Izudin Bajrović, Leon Lučev, Emir Hadžihafizbegović, Ermin Bravo, Ivo Gregurević, Sebastian Cavazza, Boris Ler i drugi.

Drljevićevo snažno ogoljenje nesreće koje je u početku trebao biti dokumentarac, izazvalo je ovacije publike Sarajevo Film Festivala, a vjerujemo kako ni Zagrepčane neće ostaviti ravnodušnima.

Ova debitantska antiratna drama mladog bosanskohercegovačkog redatelja zabilježila je uspješnu premijeru na ovogodišnjem festivalu u Karlovim Varima gdje je osvojio nagradu Europa Cinemas Label te Posebno priznanje žirija, a hrvatska ga publika po prvi puta gleda večeras u 21:30 u kinu Europa nakon čega slijedi Q&A s redateljem i ekipom filma.

Generalni sponzor

Pokrovitelj nagrada