Prijavi se i sudjeluj na Bibijadinoj V-log stvaraonici!

Bibijadina V-log stvaraonica je radionica koja će se održati u sklopu 15. Zagreb Film Festivala, a organiziramo ju u suradnji s udrugom Praktikum. 15 polaznika osnovnoškolskog uzrasta imat će priliku prisustvovati na radionici i naučiti osnove snimanja V-loga (video bloga). Kako bi povezali teoriju s praktičnim radom tijekom trajanja radionice, uz snimanje vlastitih V-logova, polaznici će zajedno osmisliti nekoliko epizoda Bibijadinog V-loga. Jedna od epizoda povezat će Bibijadinu stvaraonicu s filmskim programom Bibijada na ZFF-u te će polaznici pogledati jedan film iz programa i napraviti V-log kritiku pogledanog filma.

Prezentacija radova snimljenih tijekom radionice održat će se na projekciji programa Bibijada na Zagreb Film Festivalu u velikoj dvorani kina Europa. Ova radionica nadovezuje se na Bibijadinu filmsku stvaraonicu koja se posljednjih 5 godina održavala na Zagreb Film Festivalu. Osluškivanjem želja i potreba naših najmlađih gledatelja, prilagodili smo ovogodišnju radionicu nudeći im sadržaj koji ih zanima i koji im je potreban.

Cilj ove radionice upoznati je djecu s pojmom V-loga (video blog), naučiti ih osnovama stvaranja i pričanja priče, snimanja video sadržaja kamerom na mobitelu i montiranja. Osmisliti YouTube kanal i sadržaj za YT kanal programa za djecu u kinu Europa zajedno s polaznicima radionice. Cilj je kroz navedene aktivnosti radionice naučiti polaznike kako kvalitetno i sigurno koristiti društvene mreže za razvoj svojih vještina i interesa.

Raspored održavanja radionice:

2. i 3.11.: 18-20, kino Europa, Varšavska 3

4. i 5.11.: 10-15, kino Europa, Varšavska 3

Prijave za radionicu započinju danas, a petnaest filmskih talenata u dobi od 10 do 14 godina osigurat će svoje mjesto na filmskoj stvaraonici tako da nam pošalju kratko pismo o sebi gdje će nam opisati zašto su baš oni idealni članovi filmske ekipe. Ne čekajte i prijavite se na mail bibijada@zagrebfilmfestival.com! Prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta.