Mlijeko

  • Stefanie Kolk
  • Nizozemska
  • 2023
  • 96'
  • Melk

Tugujući za svojom mrtvorođenom bebom, mlada majka Robin suočava se s novim problemom – grudi su joj počele proizvoditi mlijeko. Ne uspijevajući se prisiliti da ga baci, ona ga odluči donirati majkama koje ne mogu proizvesti vlastito mlijeko. Međutim, taj neobičan pothvat pokaže se kompliciranijim nego što je očekivala. Dok bezuspješno traga za mjestom koje će prihvatiti donaciju, mlijeko počinje obuzimati Robinin život, uzrokujući sve veću gužvu u njezinom zamrzivaču, vezi i životu. Ova dirljiva i melankolična, ali ne i sentimentalna, drama o žalosti i gubitku dugometražni je prvijenac Stefanie Kolk, bivše biofizičarke koja se prometnula u filmsku redateljicu. Film je osvojio simpatije i selektora najvećih svjetskih festivala te je prikazan u Veneciji, Varšavi, Rotterdamu i drugdje.

Titlovi: EN, HR

Stefanie Kolk

Stefanie Kolk studirala je biofiziku, nakon čega je upisala studij na Nizozemskoj filmskoj akademiji. Njezini kratkometražni filmovi Klan, Luka i Oči na cesti uvršteni su u natjecateljski program Pardi di Domani Filmskog festivala u Locarnu. Mlijeko je njezin cjelovečernji prvijenac, a premijerno je prikazan u sekciji Dani autora Venecijanskog filmskog festivala.

Mlijeko

Režija
Stefanie Kolk
Scenarij
Stefanie Kolk, Nena van Driel
Glumci
Frieda Barnhard, Aleksej Kurbatov, Jules Elting, Ruth Sahertian, Murat Toker, Arnoud Bos, Zineb Fallouk, Wimie Wilhelm
Direktor fotografije
Emo Weemhoff
Montaža
Maarten Ernest
Producent
Erik Glijnis, Leontine Petit, Marina Blok
Produkcija
Lemming Film, NTR
Festivali i nagrade
Venecijanski filmski festival – Dani autora; Međunarodni filmski festival u Rotterdamu; Međunarodni filmski festival u Varšavi; Međunarodni filmski festival u São Paulu; Filmski festival Herceg Novi

OSTALI FILMOVI IZ OVOG PROGRAMA