Divlji dijamant

  • Agathe Riedinger
  • Francuska
  • 2024
  • 103'
  • Diamant brut

*Film je u natjecanju za Nagradu PLUS mladog  žirija

Odvažna, temperamentna, glasna i opsjednuta snovima o slavi, 19-godišnja Liane kandidatkinja je iz snova za svakog ozbiljnog producenta reality showa. Kada napokon dobije priliku na audiciji za emisiju Miracle Island, u kojem 15 mladih i zgodnih ljudi živi zajedno u kući na plaži, čini se da je uspjeh iza ugla. Prvi film francuske redateljice Agathe Riedinger britki je presjek današnje kulture instant zvijezda, društvenih mreža i influencera, u kojoj biti viđen znači postojati, a ispunjenost se može postići tek dosezanjem svetoga grala slave. Film je premijerno prikazan u glavnoj konkurenciji Filmskog festivala u Cannesu.

 

 

 

Agathe Riedinger

Agathe Riedinger redateljica je, scenaristica i fotografkinja. Diplomirala je na pariškom ENSAD-u, a Divlji dijamant njezin je prvi dugometražni film. U svojim filmovima eksperimentira s različitim oblicima pripovijedanja, te kombinira kič i ironiju, vulgarnost i nadrealno kako bi preispitala ustaljene načine gledanja na svijet. U fokusu su joj često teme emancipacije i ženskog iskustva.

 

 

Divlji dijamant

Režija
Agathe Riedinger
Scenarij
Agathe Riedinger
Glumci
Malou Khebizi, Idir Azougli, Andréa Bescond, Ashley Romano, Alexis Manenti, Kilia Fernane, Léa Gorla, Alexander Noisier, Antonia Buresi
Direktor fotografije
Noé Bach
Montaža
Lila Desiles
Producent
Priscilla Bertin, Judith Nora
Produkcija
Silex Films, France 2 Cinéma, Germaine Films
Festivali i nagrade
Filmski festival u Cannesu; Sarajevo Film Festival; Filmfest München

OSTALI FILMOVI IZ OVOG PROGRAMA