Šlager

  • Nevio Marasović
  • Hrvatska
  • 2024
  • 71'
  • Šlager

Redatelj Nevio Marasović (Vis-À-Vis – ZFF 2013.; Goran – ZFF 2016.; Pamtim samo sretne dane – ZFF 2023.) pod remen je zataknuo čitavu lepezu žanrova i stilova – nikad bez humora. Nakon distopijskog SF-a, crnohumornog trilera, metafilma i nadnaravne drame o smrti, red je došao i na romantičnu dramu. Poznati filmski redatelj (Janko Popović Volarić) u krizi srednjih godina zove na Bled svoju neprežaljenu bivšu djevojku (Lana Barić) da mu pomogne napisati film temeljen na njihovoj vezi. Kada se ponovno sretnu u romantičnom i samotnom okruženju, na površinu će isplivati sva potisnuta zamjeranja ali i sretni trenuci. Film je u Puli nagrađen zlatnim arenama za najbolju glazbu i glumicu, a zbog svoje zabavne i neusiljene realističnosti uspoređuju ga s Linklaterovom kultnom trilogijom Prije svitanja.

Nevio Marasović

Nevio Marasović (1983.) diplomirao je filmsku i TV režiju na ADU-u. Prvi cjelovečernji film The Show Must Go On (2008.) priskrbio mu je Zlatnu brezu u Puli, a ovjenčan je i Zlatnim arenama za najbolji scenarij i specijalne efekte. Drugi dugometražni film Vis-À-Vis dobio je posebno priznanje žirija na ZFF-u 2013. godine, nakon čega su uslijedili Goran (ZFF 2016.) i Pamtim samo sretne dane (ZFF 2023.). Njegov film Comic Sans (2017.) u Puli je osvojio nagradu publike i šest Zlatnih arena, a najnoviji film, Šlager (2024.) ovjenčan je Zlatnim arenama za glazbu i najbolju glumicu.

 

Šlager

Režija
Nevio Marasović
Scenarij
Nevio Marasović, Janko Popović Volarić, Lana Barić
Glumci
Lana Barić, Janko Popović Volarić
Direktor fotografije
Radislav Jovanov Gonzo
Montaža
Nevio Marasović
Producent
Janko Popović Volarić, Nevio Marasović, Ira Cecić
Produkcija
Šlager film
Festivali i nagrade
Pulski filmski festival – Zlatna arena za glazbu (Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz), Zlatna arena za najbolju glavnu žensku ulogu (Lana Barić)

OSTALI FILMOVI IZ OVOG PROGRAMA