Jogurt, sok, cigarete

  • Josip Lukić
  • Hrvatska
  • 2024
  • 26'

Sara je mlada majka pred kojom je još nekoliko tjedana hospitalizacije, spore rutine i borbe. Film prati njen dugi dan na psihijatrijskom odjelu. Jogurt, sok, cigarete najnovije je ostvarenje Josipa Lukića, čiji je diplomski film Nije zima za komarce, surežiran s Klarom Šovagović, nagrađen Zlatnim kolicima na ZFF-u 2022.

 

Josip Lukić

Josip Lukić (Split 1984.). diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu, a potom i na ADU-u u Zagrebu. Filmovi su mu nagrađeni na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima. U sklopu Kockica, do sada je prikazao četiri filma: Nije zima za komarce (ZFF 2022. – Zlatna kolica, sur. Klara Šovagović), Devet mjeseci (ZFF 2020.) Južno voće (ZFF 2019. – posebno priznanje) i Minjonja njanjonja (ZFF 2015.). Studentski filmovi nagrađivani su mu na Doclisboi, Sarajevu, Dokufestu, Beldocsu, Makedoxu, ZFF-u, Danima hrvatskog filma itd. Trenutno priprema debitantski igrani film. Povremeno glumi u filmovima domaćih redatelja i redateljica.

 

Jogurt, sok, cigarete

Režija
Josip Lukić
Scenarij
Josip Lukić
Glumci
Tihana Lazović, Belma Salkunić, Tea Ljubešić, Snježana Sinovčić Šiškov, Milivoj Beader, Ksenija Marinković, Tomislav Šoban
Direktor fotografije
Tin Ostrošić
Montaža
Jan Klemsche
Producent
Marin Leo Janković
Produkcija
Sabmarin
Festivali i nagrade
-

OSTALI FILMOVI IZ OVOG PROGRAMA