Ljubav

  • Dag Johan Haugerud
  • Norveška
  • 2024
  • 119'

Pragmatična liječnica Marianne i suosjećajni medicinski tehničar Tor naoko su posve različiti. No jedna im je stvar zajednička, oboje izbjegavaju konvencionalne veze. Kada se jedne večeri sretnu na trajektu, Tor, koji tamo često provodi večeri u usputnim susretima s muškarcima, prepričava Marianne svoja spontana intimna iskustva. Zaintrigirana, Marianne i sama počne propitivati društvene norme postavljene oko ideje ljubavi. Ova topla, realistična i slojevita drama novi je film norveškog redatelja Daga Johana Haugeruda (ZFF 2019. – Pazi na djecu), a premijerno je prikazana na Venecijanskom filmskom festivalu.

Dag Johan Haugerud

Norveški pisac, scenarist, redatelj i knjižničar. Kao novinar i dramatičar surađivao je s različitim plesnim i kazališnim kućama. Objavio je četiri romana. Kao redatelj je debitirao kratkim filmom 16 levende klisjeer (1998.). Za svoj prvi film Som du ser meg (2012.) osvojio je Nagradu norveških kritičara i četiri nacionalne nagrade Amanda. Njegov film Pazi na djecu prikazan je na ZFF-u 2019.

Ljubav

Režija
Dag Johan Haugerud
Scenarij
Dag Johan Haugerud
Glumci
Andrea Bræin Hovig,Tayo Cittadella Jacobsen, Marte Engebrigtsen, Lars Jacob Holm, Thomas Gullestad, Marian Saastad Ottesen, Morten Svartveit
Direktor fotografije
Cecilie Semec
Montaža
Jens Christian Fodstad
Producent
Yngve Sæther, Hege Hauff Hvattum
Produkcija
Motlys
Festivali i nagrade
Venecijanski filmski festival; Filmfest Hamburg

OSTALI FILMOVI IZ OVOG PROGRAMA