12.-20.11.2016.

Izdaleka

Desde allá

Venezuela, Meksiko, 2015, 93’

režija: Lorenzo Vigas

scenarij: Lorenzo Vigas

glumci: Alfredo Castro, Luis Silva

fotografija: Sergio Armstrong

montaža: Isabela Monteiro de Castro

producenti: Rodolfo Cova, Guillermo Arriaga, Michel Franco, Lorenzo Vigas

produkcija: Factor RH Productions, Malandro Films, Lucia Films

festivali i nagrade: 

Međunarodni filmski festival u Veneciji 2015. – Zlatni lav za najbolji film; Međunarodni filmski festival u Torontu 2015.; Međunarodni filmski festival u San Sebastianu 2015.

 

Dobitnik Zlatnog lava u Veneciji, Izdaleka je slojeviti prikaz psihe muškarca koji ne podnosi fizički kontakt. Priča je to o frustriranoj želji, ali i o ukorijenjenoj i nesavladivoj stratifikaciji venezuelanskog društva. Imućni sredovječni Armando koristi se novcem kako bi u svoj dom namamio privlačne mladiće. Ne želi ih dirati, samo gledati. Jedan dan, Armando doživljava nasilan susret sa sedamnaestogodišnjim delinkventom Elderom nakon čega postaje opsjednut mladićem. Između njih dvojice razvija se neočekivana prisnost. Međutim, nad njihovim se odnosom poput prijetnje nadvija Armandova prošlost sve dok se ne dogodi ono neizbježno. Smještena u siromašne četvrti Caracasa, Vigasova turbulentna priča otkriva kompleksnu vezu između dvojice muškaraca iz različitih svjetova.

Lorenzo Vigas rođen je u Venezueli 1967. godine. Studirao je biologiju. Režirao je dokumentarnu TV-seriju pod naslovom Expedición. Prvi kratki film, Elphants Never Forget, režirao je 2004. godine u produkciji Guillerma Arriage (21 gram, Pasja ljubav). Izdaleka je njegov prvi dugometražni igrani film. Dobitnik je Zlatnog lava u Veneciji.