12.-20.11.2016.

Sakriveni

A escondidas

Španjolska, 2014, 88’

režija: Mikel Rueda

scenarij: Mikel Rueda

glumci: German Alcarazu, Adil Koukouh, Joseba Ugalde, Eder Pastor, Moussa Echarif, Mansour Zakhnini, Ana Wagener, Alex Angulo

fotografija: Kenneth Oribe

montaža: Alex Argoitia, Mikel Rueda

producenti: Eduardo Barinaga, Karmelo Vivanco, Fernando Díez

produkcija: Baleuko, Bitart

festivali i nagrade: 

Málaga Spanish Film Festival 2014; Torino Gay & Lesbian Film Festival 2015 – Queer Award; Queer Lisboa 2015

Španjolac Rafa i Marokanac Ibrahim dva su tinejdžera iz sasvim različitih svjetova. Jednog dana susreću se u WC-u krcatog noćnog kluba. Iako tek u prolazu razmjene poglede, taj susret na obojici ostavlja dublji trag. Dok ga prijatelji pokušavaju spojiti s lokalnom djevojkom, Rafine misli vraćaju se na Ibrahima. U međuvremenu, Ibrahim se osjeća izolirano usred velikog grada u kojem ga tretiraju kao stranca koji ondje ne pripada, a prijeti mu i deportacija. Kad se dva mladića opet sretnu, između njih se stvara bliska veza te odlučuju zajedno pronaći način da Ibrahim izbjegne deportaciju i počne živjeti život o kojem sanja. Na pozadini društvenih pritisaka i rasnih tenzija, Mikel Rueda gradi zanimljivu priču o mladenačkoj zaljubljenosti u kojoj dva mlada glumca plijene pažnju svojim izvedbama, s lakoćom prenoseći strahove i uzbuđenja prve ljubavi.

 

Mikel Rueda rođen je u Španjolskoj 1980. godine. Diplomiravši audiovizualne komunikacije, četiri je godine radio kao producent TV emisije Vaya Semanita. Nakon toga nastavio je studij na Njujorškoj filmskoj akademiji, gdje je snimio nagrađivani kratki film Present Perfect. Svoj prvi dugometražni film, Stars to Wish Upon, režirao je 2010. godine. Sakriveni mu je drugi dugometražni film.