12.-20.11.2016.

Industrija

Za prepoznatljiv koncept filmskog festivala, osim kvalitetnog i inovativnog filmskog programa,  iznimno je značajan i edukativan filmski sadržaj.

Na Zagreb Film Festivalu se od samih početaka isticala potreba publike za dodatnim sadržajima kao što su razgovori s redateljima, posebni programi namijenjeni filmskim profesionalcima i zainteresiranoj javnosti te radionice kojima se nastoji razvijati domaću produkciju.

Industrija je kao zaseban dio programa ZFF-a predstavljena 2012. pod imenom Industrija Mladost!, a od 2013. godine s kraćim, ali sveobuhvatnijim imenom nastavlja s okupljanjem različitih sadržaja u jednu edukativnu i networking platformu.

Ove godine Industrija donosi niz sadržaja: scenaristička radionica Moj prvi scenarij ponovno će okupiti šest novih polaznika koji će pod mentorskom palicom script doctora razvijati svoje scenarističke projekte za dugometražni film, danski montažer Jesper Osmund održati će rough cut radionicu mentorskog savjetovanja za pet odabranih hrvatskih projekata u fazi montaže i postprodukcije, dok će za najmlađe pod vodstvom Jure Troje biti organizirana još jedna Bibijadina filmska stvaraonica u sklopu koje će osnovnoškolci svladati neke od osnova filma.

Za 10. rođendan Kockica, programa koji prati domaću kratkometražnu produkciju, održat će se panel o plasmanu i distribuciji kratkometražnog filma, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom predstaviti će se poljska Wajda Film School, odosno intenzivan program EKRAN+, odnosno četiri etablirana strana filmaša održat će Masterclass predavanja o raznovrsnim temama iz područja filmske produkcije.

U suradnji s Palunkom, scenarističkom edukativnom platformom pri Hrvatskom filmskom savezu, ove godine predstavljamo prvi scenaristički priručnik Napiši scenarij, autorice dr. sc. Jasmine Kallay.

Ulaz na programe Industrije je slobodan.