12.-20.11.2016.

Predstavljanje: Director's Fortnight

Program Director’s Fortnight fokusiran je na otkrivanje i prikazivanje ne samo dugometražnih, već i kratkometražnih filmova još od nastanka, 1968. godine. Držimo da taj program pruža poseban prostor za stvaranje čudesnih i slobodnih filmskih formi. Ova selekcija od pet kratkometražnih filmova iz ovogodišnjeg izdanja sadrži filmove iz pet različitih zemalja, redom mladih redatelja. Svaki od njih na svoj predivan način pokazuje ljubav i odvažan pristup prema pričanju svojih priča. Od ljubavne priče, preko mjuzikla, dokufikcije, eksperimenta do komedije, vjerujemo da će ova selekcija gledateljima ponuditi mnogo materijala za razmišljanje.

Dvorište

André Novais Oliveira

Quintal

Brazil, 2015, 20’

Miran život sredovječnog para prekinut je kad se u njihovom dvorištu pojavi crvotočina koja vodi u drugu dimenziju.

Ocijeni me

Fyzal Boulifa

Rate me

UK, 2015, 17’

Portret tinejdžerske escort-dame Coco.

Ohladi!

Emmanuel Laskar

Calme ta joie

Francuska, 2015, 24’

Romantičnog slikara Maximea napustila je supruga Suzanne koja sada živi u njihovoj kući u Provansi s novim ljubavnikom. Opsjednuti Maxime ne može je preboljeti, a njegova prva izložba sve je bliže.

Plavi grom

Jean-Marc E.Roy & Philippe David Gagné

Bleu Tonnerre

Kanada, 2015, 22’

Tridesetogodišnji Bruno nakon prekida veze završava na ulici. Bez očajavanja i pod zaštitničkim okom starije sestre on će ponovno odjenuti radničko odjelo i obnoviti staru ljubav.  

Pueblo

Elena López Riera

Pueblo

Španjolska, Švicarska, 2015, 27’

Nakon godina izbivanja, Rafa se vraća u svoje selo na jugu Španjolske kako bi se suočio s duhovima prošlosti.