‘Baksuzno bubanje ili bezumni pornić’ gledajte online od 28.4.

Baksuzno bubanje ili bezumni pornićrumunjskog redatelja Radua Judea od 28. travnja dostupan je za gledanje na VoD platformi kinoeuropa.hr.  

Otkako je prošle godine na prestižnom Berlinaleu osvojila glavnu nagradu Zlatni medvjed, ova provokativna komedija s potpisom jednog od najoriginalnijih europskih redatelja današnjice, ne prestaje izazivati rasprave.

Karijera sredovječne učiteljice Emi (Katia Pascariu) nađe se u opasnosti kada u javnost procuri njezina snimka seksa s mužem (Stefan Steel). Suočena s bijesnim roditeljima učenika koji zahtijevaju njezin otkaz, Emi se s njima sukobljava oko pitanja morala. Ovo živopisno i uzbudljivo filmsko seciranje jednog seks skandala gledatelje poziva da sami procijene što je opsceno, a što ćudoredno u svijetu koji nas okružuje.

Radu Jude autor je niza filmskih uspješnica, nagrađenih od Sundancea i Berlina do Locarna i Karlovih Vary. Dugometražni prvijenac, satira Najsretnija djevojka na svijetu (2009) priskrbio mu je status najzanimljivijeg izdanka rumunjskog novog vala, a kasniji filmovi poput crno-bijelog vesterna Bravo! (2015) i Ne zanima me ako u povijesti ostanemo zapisani kao barbari (2018) donijeli su mu međunarodnu slavu. U svojim filmovima Jude vješto kombinira kritiku, satiru i ironiju u podcrtavanju boljki rumunjskog društva istražujući odnos prošlosti i sadašnjosti, stvarnosti i fikcije.

Cijena naknade za online gledanje je 2.5 USD (18 kuna).