Danas završava Proljetno izdanje ZFF-a: Hvala što ste bili s nama!

Danas na Ondemand.kinomeetingpoint.ba završava online izdanje regionalnog filmskog festivala koji je udružio Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora).

Publici smo na Proljetnom izdanju u devet dana predstavili program po izboru selektora četiriju festivala, a naša suradnja bit će nastavljena i kroz dva zajednička programa koji će biti održani na sva četiri festivala: u jednom ćemo predstaviti najbolje od europske kinematografije, a u programu Jugoslavenskih klasika zajedničko kulturno naslijeđe. Pomoću umjetnosti smo još jednom, u doba pandemije, podsjetili na važnost suradnje, osjećaja zajedništva i bliskosti. 

Još samo danas na Ondemand.kinomeetingpoint.ba dostupan je program festivala s 9 filmova i razgovori s nekim od autora. Riječ je o pet igranih filmova: Krvne veze” Jeanette Nordahl, Mladi kitolovac” Filipa Jurjeva, Novi poredak” Michela Franca, Sluge režima” Ivana Ostrochovskog i Smrt filma, a i mog oca” Danija Rosenberga; dva dokumentarna: Jedna od nas” Đure Gavrana i Mala djevojčica” Sébastiena Lifshitza i dva jugoslavenska klasika: Pavle Pavlović” Puriše Đorđevića iz 1975. godine i Miris poljskog cveća” Srđana Karanovića iz 1977. godine.

 Svih devet filmova u programu još danas moguće je pogledati po posebnoj cijeni od 95 KN /12,50 EUR. Cijena pojedinačnog filma je 30 KN / 4 EUR.

 Zajedno smo donijeli novo iskustvo regionalnog filmskog festivala u sklopu Mreže festivala Jadranske regije.

Hvala svima za podršku u realizaciji ovog programa, a posebno publici koja nas je pratila.

 Mrežu festivala Jadranske regije podržao je potprogram MEDIA Programa Kreativne Europe.