Dodatne projekcije filmova ‘Jojo Rabbit’ i ‘Pazi na djecu’ u subotu i nedjelju

U Muzeju suvremene umjetnosti dodajemo dvije projekcije filmova koji su privukli veliku pozornost publike. U subotu, 16. studenog u 17 sati na rasporedu je Jojo Rabbit iz programa Ponovno s nama, a u nedjelju, 17. studenog u 16 sati Pazi na djecu iz glavnog natjecateljskog programa.

Godinama prije nego što je Hollywood pokorio megahitom Thor: Ragnarok, novozelandski redatelj Taika Waititi oduševljavao je posjetitelje ZFF-a svojim otkačenim komedijama. Jojo Rabbit, dobitnik prestižne nagrade publike u Torontu, donosi nam prepoznatljivu mješavinu humora i patosa u priči o usamljenom dječaku Joju koji odrasta u Njemačkoj za vrijeme 2. svjetskog rata. U društvu svog priglupog imaginarnog prijatelja Adolfa Hitlera (Taika Waititi), maleni će se član Hitlerove mladeži morati razračunati sa svojim nacionalističkim uvjerenjima.

Film Pazi na djecu norveškog redatelja Daga Johana Haugeruda, premijerno prikazan na Danima autora u Veneciji, ulazi u samo srce ideje tolerancije i njezinog rasapa u srazu nepomirljivih svjetonazora. Kada trinaestogodišnja Lykke, kći istaknutog laburista, smrtno ozlijedi svog prijatelja Jamieja, sina poznatog političara desnice, dolazi do potpunog kaosa u kojem odrasli gube svaki osjećaj moralnog kompasa.

Radno vrijeme festivalske blagajne u MSU za 16. i 17. 11. je od 15 do 21 h.