EMA stiže u ljetna kina!

‘Ema’, novi film čuvenog čileanskog redatelja Pabla Larraína, započinje svoj kinoprikazivački put projekcijom na Ljetnom kinu Bačvice u Splitu u nedjelju, 7. lipnja. Riječ je o jednom od najuzbudljivijih i najočekivanijih filmova prošle godine čija je redovna kinodistribucija planirana u travnju odgođena zbog restrikcija uzrokovanih pandemijom virusa Covid-19. Nakon Splita, ‘Ema’ uskoro putuje u neka od najljepših hrvatskih kina na otvorenom među kojima su šibenska Tvrđava Barone i zagrebačka Ljetna pozornica Tuškanac.

U središtu radnje neukrotiva je i intrigantna plesačica Ema (Mariana Di Girolamo) čiji se brak s koreografom Gastónom (Gael García Bernal) raspada kada nakon potresnog incidenta odluče vratiti posvojenog sina Pola. Rastrgana krivnjom, Ema utjehu traži na ulicama Valparaísa gdje nastupa sa svojom plesnom skupinom, pronalazi nove ljubavnike i provodi tajni plan kojim namjerava ponovno ujediniti svoju obitelj. Izuzetno karizmatična glavna glumica Mariana di Girolamo u ovom je filmu ostvarila ulogu koja se pamti, a cjelokupni glumački ansambl povezan je gotovo opipljivom kemijom koja ovaj film čini dinamičnim, uzbudljivim i izrazito strastvenim. Glazbu je skladao poznati elektronički glazbenik Nicolas Jaar (Dheepan, 2015.), a film je u Veneciji osvojio nagradu UNIMED.

Pablo Larraín poznat je po filmovima u kojima iz perspektive problematičnih, šarolikih likova stvara portret Čilea. Proslavio se povijesnom trilogijom Tony Manero (2008.), Post mortem (2010.) te No (2012.) koji je bio nominiran za Oscara. Uslijedili su i hvaljeni ‘Klub’ (2015) i ‘Neruda’ (2016). Za ulogu u njegovom prvom filmu na engleskom jeziku, ‘Jackie’ (2016.), glumica Natalie Portman nominirana je za Oscara.