I ove godine mladi na ZFF-u uče programirati videoigru

Mlade generacije i ove će godine na ZFF-u imati priliku savladati osnove izrade videoigara! Na kreativnoj radionici programiranja Moja prva videoigra, organiziranoj u suradnji s HUB-om 385, djeci između 7 i 13 godina nastojat će se približiti ova vještina i naučiti ih kako nastaju videoigre.

U podučavanju se koristi jednostavan softver za izradu igara koji omogućuje kombiniranje vizualnih i zvučnih elemenata u interaktivnu cjelinu. Polaznici će naučiti koristiti sve popularniju metodu učenja programiranja, MIT Scratch. Riječ je o tehnici namijenjenoj djeci i početnicima, a razvijena je na sveučilištu MIT. Po završetku radionice, polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igru.

Radionicu će voditi Nika Tilić, koja je na FER-u diplomirala 2016. Tijekom studija aktivno je sudjelovala u radu udruge Programerko, za koju je osmislila i vodila radionice programiranja namijenjene osnovnoškolskom uzrastu. Aktivno se bavi popularizacijom STEM područja, s naglaskom na programiranju i matematici, te sudjeluje u brojnim aktivnostima kojima se djeci nastoje približiti ove vještine. U sklopu promocije dječjih filmova, 2017. godine osmislila je i vodila Kokov tajni klub detektiva, projekt koji je putem radionica programiranja i kriptografije nastojao djeci približiti STEM discipline.

Radionica Moja prva videoigra održat će se u dva termina, 23. i 30. listopada (nedjelja), u periodu od 10 do 13 satiu prostorijama HUB-a 385 (Petračićeva 6).

Za prijavu je potrebno javiti se emailom na industry@zagrebfilmfestival.com (navesti ime i prezime, dob, kontakt broj roditelja i termin radionice za koju se prijavljujete). Radionica je namijenjena mladima od 7 do 13 godina. Svi sudionici na radionicu trebaju ponijeti vlastita prijenosna računala.