Kreativna Europa MEDIA: greening & usavršavanje!

25/10 | UTORAK | 10:30  12:30 | online

jezik: engleski
otvoreno za javnost putem prijenosa uživo
potrebna registriracija emailom na adresu: martina.petrovic@mediadesk.hr

DKE – Uredi MEDIA u Austriji, Bugarskoj, Grčkoj, Hrvatskoj i Srbiji, u suradnji sa Zagreb Film Festivalom, organiziraju online predstavljanje dvaju programa usavršavanja koje je podržala Kreativna Europa MEDIA, i to s fokusom na ozelenjavanje: Green Film Lab – Torino Film Lab & Green Film Lab i te Program usavršavanja na temu upravljanja održivošću.

Green Film Lab – Torino Film Lab & Green Film Lab (Italy) predstavit će Mercedes Fernández

Green Film Lab promiče ekološki održive prakse u filmskoj produkciji i obučava filmske profesionalce kako primijeniti zeleni protokol i dobiti certifikat. Tijekom godine Green Film Lab predlaže brojne trodnevne radionice koje se održavaju u različitim europskim regijama. Radionice su namijenjene profesionalcima iz filmske industrije s ili bez projekta, kao i menadžerima održivosti. Kroz praktičan i projektni pristup sudionici će naučiti kako primijeniti najbolje trenutne prakse u pogledu uštede energije, transporta, smještaja, cateringa, dekoracije seta, gospodarenja otpadom, recikliranja i komunikacije.

Program usavršavanja na temu upravljanja održivošću – International Screen Institute (Austrija)

Cilj programa usavršavanja na temu upravljanja održivošću je poboljšati okruženja za sve u filmskom i medijskom poslovanju te povećati znanje onih koji žele voditi posao ili veliki medijski projekt na održiviji način. Kako već postoji izvrsna obuka za ekološku filmsku i TV produkciju, ovaj program usavršavanja ide dalje od toga kako bi uključio ekonomsku, ekološku, kulturnu i društvenu perspektivu. Cilj je raditi na certificiranju europskih standarda kako bi se pridonijelo stvaranju industrije koja poštuje okoliš, ali i ljude u njemu.