Krupni kadar: Katia Pascariu

18/11 | ČETVRTAK | 17:00 | Kino Kinoteka
jezik: engleski
otvoreno za javnost
Ulazak dopušten uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili važećeg negativnog testa (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati).

17:00 – 19:00 projekcija filma Baksuzno bubanje ili bezumni pornić
Ulaz na projekciju moguć isključivo uz prethodnu prijavu na mail hdfd@hdfd.hr.

19:00 – 20:30 masterclass

 

U suradnji s Hrvatskim društvom filmskih djelatnika, održat će se masterclass Katije Pascariu, glavne glumice filma Baksuzno bubanje ili bezumni pornić redatelja Radua Judea, koji je ove godine osvojio Zlatnog medvjeda za najbolji film u Berlinu. Razgovor će se fokusirati na glumački aspekt suradnje s majstorom rumunjskog novog vala koji u svom radu istražuje granice između dokumentarnih i igranih režijskih metoda. Projekt je vješto prilagođen uvjetima snimanja u globalnoj pandemiji, čime je dobio na autentičnosti povijesnog trenutka u kojemu je nastao. Kako se glumački prilagođavala promjenama, saznajte u razgovoru koji će moderirati producentica Tamara Babun.

KATIA PESCARIU

Glumica i aktivistica u kulturi. Diplomirala je izvedbene umjetnosti i antropologiju. Članica je nekoliko kazališnih skupina koje se bave multidisciplinarnim političkim i kazališnim projektima – kooperative Macaz, društvenog umjetničkog centra Četvrta dob i kazališnog centra Replika. S kolegama razvija umjetničke i društvene programe za potporu ranjivim zajednicama, kojima promoviraju društveno angažiranu umjetnost i dostupnost kulturi. Glumi na rumunjskom, engleskom i francuskom jeziku te jidišu.

TAMARA BABUN

Rođena je 1985. u Zagrebu. Diplomirala je produkciju na ADU. Od 2006. godine radi na filmskim i TV projektima. Od 2011. do 2015. godine bila je producentica programa ZagrebDox Pro. Od 2012. do 2016. godine radila je u Factumu kao izvršna producentica, sudjelujući u realizaciji desetak dokumentarnih filmova. Godine 2017. osnovala je produkcijsku kuću Wolfgang & Dolly. Članica je HRUP-a i HDFD-a.