Masterclass: Cristiano Travaglioli

Razgovor s montažerom filmova 'Velika ljepota' i 'Mladost'

29/10 | SUBOTA | 15:00  | KINO KINOTEKA

otvoreno za javnost

 

U suradnji s Društvom hrvatskih filmskih montažera (HFM) i Talijanskim centrom za kulturu, održat će se masterclass Cristiana Travagliolija, jednog od najistaknutijih europskih montažera i majstora iza vizualnih remek-djela talijanskog redatelja Paola Sorrentina. U razgovoru s nagrađivanim hrvatskim montažerima Vladimirom Gojunom i Tomislavom Pavlicom, Cristiano Travaglioli govorit će o svom radu i izazovima s kojima se susretao te iskustvu montiranja projekata kao što su Ovo mora biti pravo mjesto (2011.), Mladost (2015.), Mladi papa (2016.) i Velika ljepota (2013.), za koju je ovjenčan nagradom Europske filmske akademije.

CRISTIANO TRAVAGLIOLI

Talijanski montažer, rođen 1968. Završio je program DAMS na Sveučilištu u Bologni, a zatim je upisao i Centro Sperimentale di Cinematografia. Filmsku karijeru započeo je volontirajući kao asistent na setu komedije Lo zio di Brooklyn (1995.). Suradnja s Paolom Sorrentinom traje od 2001., kada je kao asistent montaže radio na filmu Suvišan čovjek. Kao montažer potpisuje Sorrentinove filmove Div (2008.), Ovo mora biti pravo mjesto (2011.), Velika ljepota(Europska filmska nagrada za najboljeg montažera 2013.), Mladost (2015.) i TV seriju Mladi papa (2016.). Iz filmografije još izdvaja filmove The Face of Another (2012.) Pappija Corsicata, Mafija ubija samo ljeti Pierfrancesca Diliberta, poznatijeg kao Pif, i Crne duše (2014.) Francesca Munzija.

VLADIMIR GOJUN

Rođen 1979. godine u Dubrovniku. Diplomirao je montažu na Akademiji dramske umjetnosti, gdje je i zaposlen u zvanju docenta. Dugogodišnji je selektor domaćeg kratkometražnog programa Kockice na ZFF-u. Montažer je nagrađivanih dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova (Buick Riviera, Iza Stakla, Ti mene nosiš, Muškarci ne plaču, Žaba, Sam Samcat, Murina, Baci se na pod, Cash & Marry, Houston, imamo problem!, Moj svijet naopačke, Buffet Željezara), kao i niza kratkometražnih naslova. Režirao je četiri dokumentarna filma (Ciklusi, Bebe na Vole). Za svoj montažerski i redateljski rad višestruko je nagrađivan u zemlji i inozemstvu.

TOMISLAV PAVLIC 

Rođen 1973. u Zagrebu. Diplomirao je montažu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Filmografija mu broji oko 30 dugometražnih igranih filmova, među kojima su i neki od najpopularnijih hrvatskih naslova (Fine mrtve djevojke, Zvizdan, S one strane, Posljednji Srbin u Hrvatskoj, Lada Kamenski i Izbrisana). Montažer je i više kratkometražnih i dokumentarnih filmova i TV serija (Patrola na cesti, Novine, Područje bez signala). Za svoj rad nagrađen je s pet Zlatnih arena na Pulskom filmskom festivalu te dva priznanja na Danima hrvatskog filma. Član je Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD) i Europske filmske akademije.