Masterclass: Marianne Slot

Koprodukcija: ljubavna priča

otvoreno za javnost / uz projekciju filma
16/11 | PETAK | 17:00 | F22 – Nova akademijska scena
Frankopanska 22
17:00  Masterclass Marianne Slot
18:30 projekcija filma Nježna žena

“Remember to let her into your heart, then you can start to make it better…” Zašto jednostavno ne bismo još jednom poslušali ovu pjesmu Beatlesa? Jer međunarodne koprodukcije nikad ne počnu u kinima ili na putu do uspjeha. One baš uvijek počinju tako što ćete projektu dozvoliti da uđe u vaše srce. Prvo ćete ga zavoljeti, a onda ćete naći ljude s kojima ćete ga ostvariti i poboljšati. Tada imate ljubavnu priču koja raste na svoj način. Je li to teško? Svakako! Je li mukotrpno? Naravno! No na kraju će vas oplemeniti iznad svih očekivanja.

Marianne Slot je u više od 25 godina rada producirala brojne međunarodne filmove redatelja kao što su Lucrecia Martel, Malgoska Szumowska, Lisandro Alonso, Sergei Loznitsa, Benedikt Erlingsson, Naomi Kawase i dr. Koproducirala je većinu filmova Larsa von Triera. Bila je predsjednica odjela za svjetski film Nacionalnog centra za film i pokretne slike (CNC) od 2013. do 2015. godine. Nagrađena je odlikovanjem francuskog viteškog reda za umjetnost i književnost u Cannesu u svibnju 2015. godine.

Nježna žena, 2017. Francuska, Njemačka, Litva, Nizozemska, 143 min.

Ženi koja živi sama u ruralnom predgrađu jednog ruskog grada stiže paket koji je poslala mužu u zatvor s oznakom vratiti pošiljatelju. Nakon šoka i zbunjenosti ne preostaje još ništa drugo nego krenuti na daleki put do zatvora u potrazi za objašnjenjem. Tako počinje priča o borbi s neprobojnom utvrdom u kojoj vladaju sile društvene nepravde. Noseći se s nasiljem i poniženjem, a usprkos svim preprekama, nježna žena upušta se u suludu potragu za pravdom. Nadahnut kratkom pričom Fjodora Dostojevskog, redatelj Sergej Loznica vodi nas u svijet zločina bez kazne: na putovanje u ponor. Film je premijerno prikazan u Cannesu 2017. god.