Panel: Spotlight Italy

17/11 | SRIJEDA | 17:00 | Talijanski institut za kulturu
jezik: talijanski, hrvatski
simultani prijevod
otvoreno za javnost

Ulazak dopušten uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili važećeg negativnog testa (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati).

 

Talijanski institut za vanjsku trgovinu – ICE Agencija, u suradnji s Veleposlanstvom Italije u Hrvatskoj, Talijanskim institutom za kulturu i Industrijom ZFF-a, organizira panel pod nazivom Spotlight Italy. Na panelu će stručnjaci iz talijanske filmske industrije predstaviti audiovizualni sistem te iznimno vrijedne sheme manjinskih koprodukcija, ali i koprodukcijski forum Kada istok susreće zapad te koprodukcijsku shemu i radionice RE-ACT, s ciljem jačanja postojeće suradnje između audiovizualnih sustava dvaju zemalja.

Maria Giuseppina Troccoli

Voditeljica Odjela za film i AV sadržaj talijanskog ministarstva kulture. Vodila je aktivnosti vezane uz provedbu novih programa državne potpore, tj. selektivne sheme za produkciju filmskih i audiovizualnih djela, fiskalne poticaje, distribuciju i izložbe. Članica je ocjenjivačkog odbora za sve bilateralne koprodukcijske fondove i talijanska predstavnica u Upravnom odboru IBERMEDIA-e. Na međunarodnoj razini, radi na sklapanju i obnavljanju koprodukcijskih sporazuma.

Roberto Stabile

Voditelj međunarodnog odjela ANICA-e i koordinator audiovizualnog odjela Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu. Uspostavio je mrežu deskova na glavnim svjetskim tržištima radi ostvarivanja i unaprjeđenja odnosa između Italije i međunarodnih institucija te ostalih sudionika u audiovizualnoj industriji. Koordinator je projekta Kina, s ICE-om i Odjelom za film i AV sadržaj talijanskog ministarstva kulture, s ciljem promicanja dijaloga i suradnje kineske i talijanske filmske industrije.

Alessandro GroppleroVoditelj međunarodnih odnosa Audiovizualnog fonda FVG od 2007., zadužen za planiranje međunarodne strategije fonda i upravljanje raznim inicijativama kao što su koprodukcijski forum Kada istok susreće zapad, producentska radionica Ties That Bind Asia / Europe i koprodukcijska shema i radionice RE-ACT. Pohađao je program EAVE te je koordinator za Italiju i član odbora Eurodoca, član Europske filmske akademije i član programskog tima Međunarodnog tjedna kritike festivala u Veneciji.

Chris Marcich

Chris je proveo 16 godina radeći za Vladu SAD-a. Tamo je kao pregovarač radio na pitanjima međunarodne trgovine i oblikovanju trgovinske politike SAD-a. Bio je pomoćnik trgovinskog predstavnika SAD-a za Europu, odgovoran za trgovinske odnose unutar regije. Od 1995. do 2016. godine radio je kao predsjednik i koordinator međunarodnih poslova Američke filmske asocijacije (MPA). Od 2013. predsjednik je izvršnog odbora AGICOA-e, udruge audiovizualnih producenata i njihovih društava za upravljanje kolektivnim pravima. Godine 2019. izabran je za ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Ines Vasiljević

Diplomirala je likovnu umjetnost, glazbu i dramu na Sveučilištu u Torinu i produkciju na Centro Sperimentale di Cinematografia, gdje sada predaje filmsku produkciju. Radila je, među ostalim, za Oscarom nagrađeni Indigo Film i Groenlandia Group. Suosnivačica je produkcijske kuće Nightswim. Njezina filmografija uključuje naslove LikeMeBack (2018., Locarno FF), Una Relazione (2021., Dani Venecije), La ragazza ha volato (2021., Venecijanski filmski festival, Orizzonti Extra). Članica je Europske filmske akademije.

Vanja JambrovićDiplomirala je komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te produkciju na ADU, gdje i predaje. Radi kao filmska producentica u Restartu. Filmovi su joj prikazivani na festivalima Hot Docs, IDFA, DokLeipzig, FidMarseille i dr. Film Srbenka (2018.) Nebojše Slijepčevića bio je izabran među 15 najboljih dokumentarnih filmova, prema izboru EFA-e, te je osvojio nagradu Doc Alliance u Cannesu. Sudjelovala je na radionicama RE-ACT, EAVE, Producer on the Move, Emerging Producer i Eurodoc.

moderatorica

Tina Hajon

Magistrirala je AV produkciju na sveučilištu Roma Tre te se stručno usavršavala na međunarodnim programima EAVE i CICAE. Bila je članica odbora Europa Cinemas. Za Ministarstvo kulture RH i HAVC vodila je strateški nacionalni program digitalizacije hrvatskih nezavisnih kinoprikazivača temeljem kojeg je osnovana Kino mreža. Već 15 godina je na vodećim pozicijama Sarajevo Film Festivala. Kreativna je producentica talijansko-hrvatskog filma Lavovi Visa Nicole Bongiorna.