Pitching radionica Industrije Mladost!

U audiovizualnom sektoru postoji mnogo dobrih projekata, od kojih će samo neki biti realizirani. Prezentacija je stoga jedan od selekcijskih aparata. Nije riječ samo o retoričkim vještinama; za dobar pitch važno je izvrsno poznavanje vlastitog projekta: snažnih strana, slabosti, je li priča vođena likom ili fabulom i sl. Autor tako pokazuje budućim partnerima spremnost suočavanja s problemima ako ili kad nastanu. Osim poznavanja projekta, tu je vremenski okvir. Zato i postoji izraz elevator pitch koji se odnosi na kratko vrijeme prezentacije projekta i na činjenicu da treba znati zadržati pažnju.

 

Voditelji radionica

Čedomir Kolar

Od 1991. godine producent je za produkcijsku kuću Noé u Parizu. Radio je na filmovima kao što su Prije kiše (1994.) Milče Mančevskog (nominacija za Oscara), Ničija zemlja (2001.) Danisa Tanovića (Oscar za najbolji film na stranom jeziku) i dr. Godine 2003. s Danisom Tanovićem i producentom Marcom Baschetom osnovao je produkcijsku kuću A.S.A.P. Films sa sjedištem u Parizu. Otad je producirao brojne filmove, među kojima i Fokstrot Samuela Maoza (ZFF 2017.).

Inja Korać

Diplomirala je na FPZG-u u Zagrebu i magistrirala produkciju na Medijskoj poslovnoj školi u Španjolskoj. Producentica je ZFF-ova programa Industrija, programska koordinatorica i selektorica Motovun Film Festivala te selektorica tinejdžerskog programa Beldocsa u Beogradu. Radila je kao voditeljica programa Dokukina, koordinirala je distribuciju Restart Label, a trenutačno vodi distribuciju Motovuna. Praksu je odradila u Londonu (Dogwoof). Vanjska je suradnica HRT-a. Članica HRUP-a.

Lana Matić

Suosnivačica ZFF-a, na kojem je producentica i selektorica filmskih programa. Članica je HDFD-a, HRUP-a i EFA-e. Bila je izvršna producentica na filmovima Kenjac, Život je truba i dr. te producentica na filmovima Mali, Zagrebačke priče vol. 3 i nizu drugih. Posljednji projekti na kojima je sudjelovala kao koproducentica su Bosonogi car J. Woodworth i P. Brosensa, Otac Srdana Golubovića (Berlinale 2020. – nagrada publike, nagrada Ekumenskog žirija) i Praznik demokracije (Sarajevo FF 2022.) Pjera Žalice.

David Pope

Savjetnik za scenarije, scenarist i edukator s međunarodnim iskustvom. Surađivao je s producentima i scenaristima nominiranima za Oscara i BAFTA-u te nacionalnim filmskim fondovima. Radio je na filmovima Truth and Justice(2019.) i Take It or Leave It (2018.). Konzultant/moderator je za Rotterdam Lab u CineMartu i suosnivač Stowe Story Labsa. Savjetnik je za scenarije na međunarodnim programima za MIDPOINT Institute.