Pitching radionica Industrije Mladost!

U audiovizualnom sektoru postoji mnogo dobrih projekata, od kojih će samo neki biti realizirani. Prezentacija je stoga jedan od selekcijskih aparata. Nije riječ samo o retoričkim vještinama; za dobar pitch važno je izvrsno poznavanje vlastitog projekta: snažnih strana, slabosti, je li priča vođena likom ili fabulom i sl. Autor tako pokazuje budućim partnerima spremnost suočavanja s problemima ako ili kad nastanu. Osim poznavanja projekta, tu je vremenski okvir. Zato i postoji izraz elevator pitch koji se odnosi na kratko vrijeme prezentacije projekta i na činjenicu da treba znati zadržati pažnju.

 

Voditelji radionica

Čedomir Kolar

Od 1991. godine producent je za produkcijsku kuću Noé u Parizu. Radio je na filmovima kao što su Prije kiše (1994.) Milče Mančevskog (nominacija za Oscara), Ničija zemlja (2001.) Danisa Tanovića (Oscar za najbolji film na stranom jeziku) i dr. Godine 2003. s Danisom Tanovićem i producentom Marcom Baschetom osnovao je produkcijsku kuću A.S.A.P. Films sa sjedištem u Parizu. Otad je producirao brojne filmove, među kojima je i Fokstrot Samuela Maoza (ZFF 2017.).

 

 

Inja Korać

Diplomirala je na FPZG-u u Zagrebu i magistrirala produkciju na Medijskoj poslovnoj školi u Španjolskoj. Producentica je ZFF-ova programa Industrija, programska koordinatorica i selektorica Motovun Film Festivala te selektorica tinejdžerskog programa Beldocsa u Beogradu. Radila je kao voditeljica programa Dokukina, koordinirala je distribuciju Restart Label, a trenutačno vodi distribuciju Motovuna. Praksu je odradila u Londonu (Dogwoof). Vanjska je suradnica HRT-a. Članica HRUP-a.

Sibylle Kurz

Radila je u glazbenoj industriji, u području filmskih prava te nabave i distribucije. Posjeduje magisterij iz terapijskog coachinga i usmjerene komunikacije. Od 1995. radi kao freelance trenerica komunikacije u umjetničkoj i kulturnoj industriji specijalizirana za umijeće pitchinga. Predaje na priznatim nacionalnim i međunarodnim filmskim školama, vodi međunarodne radionice pitchinga i seminare za tvrtke.

David Pope

Savjetnik za scenarije, scenarist i edukator s međunarodnim iskustvom. Surađivao je s producentima i scenaristima nominiranima za Oscara i BAFTA-u te nacionalnim filmskim fondovima. Najrecentniji filmovi su mu Truth and Justice (2019.) i Take It or Leave It (2018.). Konzultant/moderator je za Rotterdam Lab u CineMartu i suosnivač Stowe Story Labsa. Savjetnik je za scenarije na međunarodnim programima za MIDPOINT Institute.