Virtualni Alep u suradnji s Are You Syrious

12.11. | PONEDJELJAK | HUB385
13.11. | UTORAK | HUB385
Petračićeva ulica 6
zatvoren za javnost
prijave na mail inja@zagrebfilmfestival.com

 

Tijekom radionice sudionici će se upoznati s inspirativnim snom mladog sirijskog arhitekta Mohameda Kteiša, koji je na uništenje svog voljenog rodnog grada Alepa odgovorio skupljajući materijale među ruševinama i spašavajući gradske znamenitosti u papirnatom obliku. Sudionici će iz prve ruke moći putovati kroz Mohamedovu viziju i sjećanja na Alep u virtualnoj stvarnosti izrađenoj od njegovih materijala, a potom će i sami slijediti njegov primjer i “rekonstruirati” Zagreb. Zatim će snimiti priču o tome što su izgradili i stvoriti vizuru grada od građevina. Voditelji radionice Alex i Andy grad će prebaciti u digitalni oblik i stvoriti njegovu verziju u virtualnoj stvarnosti, koju će sudionici moći istraživati na svojim mobilnim uređajima.

 

voditelj radionice

Alex Pearson

Kreativni producent. Diplomirao je na Londonskoj filmskoj školi. Nakon izleta u dokumentarni film s dugometražnim filmom Shadows of Liberty počeo se baviti podučavanjem pripovijedanja kroz višestruke platforme i transmedije. Razvio je Virtualni Alep, koji je premijerno predstavljen na festivalu Sheffield DocFest 2017. god., a otad je na turneji po cijelom svijetu.

voditelj radionice

Andy Overton

Dizajner pokretnih slika, 3D animator i kreativni tehnolog. Stekavši magisterij na Fakultetu za umjetnosti i dizajn Central St Martins 2004. godine, izgradio je karijeru surađujući s vodećim brandovima, glazbenicima i agencijama. Prije Virtualnog Alepa radio je na nizu projekata virtualne stvarnosti.